Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei copii din Indonezia au murit din cauza unei boli hepatice misterioase

www.scidev.net
Hepatita C

Trei copii indonezieni au murit din cauza unei boli hepatice misterioase, ridicând la patru numărul copiilor din întreaga lume care au decedat din cauza hepatitei infantile acute de origine necunoscută, a anunţat marţi Ministerul indonezian al Sănătăţii, potrivit AFP.

Cei trei copii au murit în luna aprilie în spitale din Jakarta după ce au prezentat simptome ale bolii misterioase, a precizat ministerul.

Această hepatită afectează în principal copiii cu vârsta de sub 10 ani şi se manifestă prin simptome precum diaree, vărsături, dureri abdominale, dar şi o inflamare a ficatului.

Cei trei copii indonezieni, în vârstă de doi, opt şi 11 ani, prezentau febră, icter, convulsii şi pierdere de cunoştinţă, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a ministerului, Siti Nadia Tarmizi.

Deocamdată "bănuim că este vorba despre cazuri de hepatită acută, dar trebuie să confirmăm că nu sunt cauzate de virusurile cunoscute ale hepatitei A,B, C, D şi E", a adăugat ea, potrivit Agerpres.ro.

Ministerul Sănătăţii investighează în prezent cauzele bolii prin testarea unui eşantion complet de virusuri.

Ministerul a sfătuit părinţii să îşi ducă imediat copiii la spital dacă aceştia prezintă orice semn suspect de boală.

Cazuri grave de hepatită au fost identificate în ultimele săptămâni la circa 170 de copii din 11 ţări, ceea ce a determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să se îngrijoreze cu privire la această boală "de origine necunoscută".

Marţi, OMS a declarat că primeşte în continuare relatări despre cazuri.

OMS a raportat "o creştere semnificativă şi neaşteptată" a numărului de cazuri la copii anterior sănătoşi din Marea Britanie, Irlanda şi Olanda.

În SUA, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a publicat vineri un studiu privind un grup de cazuri din Alabama, unde nouă copii au fost testaţi pozitiv pentru adenovirusul 41. Acest patogen, responsabil pentru apariţia gastroenteritelor la copii, "nu este de obicei cunoscut drept cauză a hepatitei la copii sănătoşi", a subliniat Centrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.