Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei deţinuţi de la Guantanamo au ajuns la Riad

ENDURING FREEDOM

Trei deţinuţi transferaţi de la închisoarea militară americană Guantanamo au ajuns joi în Arabia Saudită, a constatat un jurnalist al agenţiei France Presse aflat pe aeroportul din Riad. Casa Albă a anunţat marţi că are în vedere noi transferuri de prizonieri de la această controversată închisoare către alte ţări, în pofida opoziţiei preşedintelui ales, Donald Trump.

Membri ai familiei unuia dintre deţinuţi au fost prezenţi la aeroport. Ei au afirmat că acest prizonier, Mohammed Bawazir, este de naţionalitate yemenită şi a petrecut 16 ani la Guantanamo. Preşedintele american, Barack Obama, nu şi-a respectat promisiunea de a închide această închisoare situată pe insula Cuba, care simbolizează, în numeroase ţări ale lumii, excesele din lupta antiteroristă a Statelor Unite după atentatele de la 11 Septembrie 2001, conform Agerpres.

Cu toate acestea, el a redus semnificativ numărul prizonierilor de la Guantanamo. La preluarea funcţiei, în ianuarie 2009, în această închisoare erau 242 de deţinuţi, faţă de 59 înainte de recentul transfer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.