Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei din cinci europeni plănuiesc să călătorească în următoarele șase luni

Organizatia Elena de Turism
Grecia vacanta Volos

Trei din cinci europeni au în plan să călătorească în următoarele şase luni, iar mai bine de jumătate dintre aceştia vor călători în afara ţării de origine, însă România nu este pe locurile fruntaşe pe lista preferinţelor, conform Mediafax.

Doar 1,6% dintre europeni vor să îşi facă vacanţa în România în următoarele şase luni, conform unui sondaj realizat de către Comisia Europeană de Turism.

Cu toate că ţările europene au început să relaxeze din restricţii, îngrijorări cu privire la răspândirea variantei Omicron există, iar acest lucru se poate observa şi din faptul că doar 17% dintre europenii care vor călători în următoarele şase luni şi-au rezervat complet următoarea vacanţă. Cea mai mare îngrijorare a turiştilor este legată de măsura de carantinare, iar pe locul al doilea se află creşterea cazurilor de îmbolnăviri.

Franţa, Spania, Italia şi Germania se află în topul preferinţelor turiştilor, aceste ţări fiind şi primele în care mulţi dintre europeni vor călători. Miruna Diaconu

Cu toate că turismul de leisure este cel preferat de europeni, se simte o uşoară revenire a segmentului de business, care a fost de altfel cel mai afectat de pandemie, astfel că 15% dintre europeni plănuiesc o călătorie în scop de afaceri în următoarele şase luni.

Jucătorii din piaţă se aşteaptă la o revenire aproape completă a turismului de leisure anul acesta, iar apetitul de a călători al turiştilor este foarte mare, mai ales după doi ani de restricţii. Ţările europene anunţă relaxări ale măsurilor, care dau şi mai multă speranţă oamenilor pentru revenirea la normalitate.

Procentul mic al europenilor care vor să călătorească în Europa vine pe seama faptului că România nu a fost niciodată o destinaţie în topul preferinţelor turiştilor străini, din cauza faptului că ţara noastră nu a avut o strategie de promovare la nivel naţional care să atragă străinii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.