Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei dintre cele nouă persoane reţinute pentru braconaj au fost arestate preventiv

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii
"Persoanele reţinute au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de un bărbat de 34 de ani, din Agrieş, şi alţi doi în vârstă de 33 şi 56 de ani, din Perişor. Măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, a fost dispusă în cazul unui tânăr de 26 de ani, din comuna Spermezeu, iar faţă de trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, din Spermezeu, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile", a transmis IPJ.

Nouă persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în urma unor percheziţii desfăşurate în cursul zilei de 11 februarie într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de braconaj, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, favorizarea făptuitorului şi distrugerea de probe.

Cele 15 percheziţii domiciliare au avut loc în localităţile Perişor, Negrileşti, Reteag, Dobric, Dobricel şi Agrieş.

"Din cercetările efectuate a reieşit că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, persoanele vizate ar fi introdus ilegal, pe teritoriul României, 3 arme şi ar fi desfăşurat acţiuni de braconaj cu arme deţinute legal şi ilegal. Totodată, una dintre persoanele implicate este bănuită că ar fi oferit altor două persoane informaţii cu privire cu privire la desfăşurarea unor activităţi procedurale, iar o alta că ar fi distrus o probă", se arată în comunicatul remis duminică de IPJ Bistriţa-Năsăud.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate 13 arme, din care trei aflate în circuitul ilegal, şi 123 de cartuşe pentru arme letale, deţinute ilegal.

Au mai fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o capcană pentru animale, o cameră video de vânătoare, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte pentru armă, 29 de trofee, telefoane mobile şi înscrisuri cu valoare probatorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.