Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei domenii cheie în care americanii vor să dea o lovitură strategică Rusiei: sancțiuni dure gândite la Washington (Bloomberg)

capital.ro
sua rusia

Administrația americană intenționează să adopte noi sancțiuni împotriva Rusiei în domeniile apărării, energiei și finanțelor, precum și să introducă mecanisme suplimentare de control al exporturilor împotriva Rusiei, a informat duminică Bloomberg, citând surse.

"Administrația președintelui Joe Biden intenționează să folosească noi mecanisme de control al exporturilor și un alt pachet de sancțiuni împotriva Rusiei care vizează industriile sale cheie", a declarat agenția. "Măsurile vor fi îndreptate împotriva sectorului de apărare și energie al Rusiei, împotriva instituțiilor financiare și a mai multor persoane", au declarat persoane familiarizate cu această chestiune, cu condiția anonimatului, explică Bloomberg. În plus, una dintre surse a declarat că Statele Unite și aliații săi vor acorda atenție restricțiilor deja în vigoare pentru a preveni eludarea sancțiunilor.

Consiliul național de securitate al SUA nu a comentat încă aceste informații, transmite Bloomberg.

G7 menține sancțiunile

G7 a emis o declarație în care aceste țări au convenit să mențină sancțiunile împotriva Rusiei din cauza Ucrainei și să sporească presiunea sancțiunilor asupra acesteia.

În plus, UE a declarat că intenționează să introducă următorul pachet de sancțiuni, al zecelea la rând, împotriva Rusiei la sfârșitul lunii februarie. Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a menționat că, potrivit planului, cel de-al zecelea pachet de sancțiuni ar trebui să includă, printre altele, interdicții privind furnizarea de "bunuri Rusiei, a căror alternativă este aproape imposibil de găsit". Ea a adăugat că va fi vorba despre bunuri care, potrivit estimărilor UE, sunt necesare complexului militar-industrial rusesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.