Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei jucători, excluşi din lotul de rugby al Australiei după ce au consumat în exces băuturi alcoolice

www.agerpres.ro
Noua Zeelandă Australia rugby

Trei componenţi ai naţionalei de rugby a Australiei au fost excluşi din lot după ce, la finalul unui cantonament în perspectiva meciului cu Noua Zeelandă, din Bledisloe Cup, au încălcat regulamentul intern şi au consumat în exces băuturi alcoolice, scrie BBC, potrivit Agerpres.

Aripa Marika Koroibete, numărul 8, Isi Naisarani, şi pilierul Pone Fa'amausili au consumat alcool timp de două ore după un stagiu de pregătire la Auckland.

''Comportamentul acestor trei jucători a deranjat restul echipei. Acum au plătit pentru fapta lor. Avem un lot extins de 42 de jucători. 39 au înţeles importanţa ideii de solidaritate, cu toţii am servit la finalul antrenamentului o bere şi ne-am oprit. Cei trei nu au respectat disciplina de grup, mai ales că suntem conştienţi de importanţa meciului cu All Blacks. Sunt dezamăgit de cei trei, la fel şi coechipierii lor'', a declarat selecţionerul Dave Rennie.

Primul meci din Bledisloe Cup, o serie de trei partide care opune naţionalele de rugby ale Australiei şi Noii Zeelande, va avea loc sâmbătă la Auckland. Noua Zeelandă a câştigat Cupa Bledisloe în 2020, în toamna anului trecut.

În clasamentul mondial, Noua Zeelandă este pe locul 2, iar Australia este pe 6.

Aşa cum se ştie, membri ai echipelor masculine de fotbal şi rugby în VII ale Australiei sunt vizaţi de anchete demarate de Comitetul olimpic naţional din cauza comportamentului nepotrivit din zborul de întoarcere după participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Anchetele au fost începute în urma unei plângeri făcute de compania aeriană japoneză care a reclamat că sportivii s-au îmbătat şi au făcut gălăgie în zborul Tokyo - Sydney, care a durat zece ore şi a ajuns vineri dimineaţa în Australia, relatează The Daily Telegraph în ediţia sa de miercuri.

Potrivit plângerii, ceilalţi pasageri ai zborului au relatat că jucătorii au refuzat instrucţiunile echipajului de zbor de a sta pe scaune, au consumat alcoolul aflat în bucătăria avionului, în ciuda faptului că staff-ul le-a spus să nu o facă. În plus, un pasager a povestit că mai mulţi jucători au început să vomite.

''Evident nu purtau măştile şi beau tot timpul'', a relatat un pasager pentru cotidianul amintit.

''Este extrem de dezamăgitor, dar atât reprezentanţii rugbyului, cât şi cei ai fotbalului mi-au spus că un asemenea comportament nu este acceptabil şi şi-au cerut scuze faţă de Echipa Olimpică a Australiei'', a declarat directorul executiv al Comitetului Olimpic Australian, Matt Carroll.

În avionul cu pricina s-au aflat 49 de sportivi australieni de la nouă discipline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.