Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei kilometri până la capătul lumii, al treilea lungmetraj semnat de regizorul Emanuel Pârvu, se află în faza de post-producţie

sala cinema

"Trei kilometri până la capătul lumii", al treilea lungmetraj semnat de regizorul Emanuel Pârvu, se află în faza de post-producţie, după ce a fost filmat la finalul anului trecut la Sfântu Gheorghe şi Dunavăţ, potrivit news.ro.

Adi este un adolescent de 17 ani, dintr-un sat din Delta Dunării, care, prin eforturile părinţilor săi, învaţă la Tulcea. Atunci când părinţii sunt confruntaţi cu un adevăr pe care nu sunt în stare să îl înţeleagă, dragostea necondiţionată pe care acesta ar trebui să o primească de la ei dispare brusc, iar lui Adi îi rămâne o singură soluţie.

În distribuţia filmului produs de Asociaţia FAMart spectatorii îi vor putea recunoaşte pe: Bogdan Dumitrache ("Pororoca", "Sieranevada", "Poziţia Copilului"), Laura Vasiliu ("4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile"), Ciprian Chiujdea (aflat la debut în lungmetraj), Valeriu Andriuţă ("Miracol", "După Dealuri"), Adrian Titieni ("Familiar", "Bacalaureat"), Ingrid Micu-Berescu ("Aniversarea", "Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor", "Marocco"), Richard Bovnoczki ("Balaur", "Aurora"), Alina Berzunţeanu ("Metronom", "Q.E.D.") şi Vlad Brumaru ("Marocco").

"Dragostea părintească este o condiţie sine-qua-non, dar când ea devine conjuncturală sau supusă ‚echilibrului social’, elementele structurale ale acesteia - grijă, empatie, atenţie - tind să balanseze spre egocentrism existenţial. Întrebarea care se pune este: ", spune regizorul.

Interesul lui Emanuel Pârvu pentru tema relaţiilor de familie, în special cea dintre părinţi şi copii, este cunoscut, atât din scurtmetrajele, cât şi din lungmetrajele sale. După ce a regizat numeroase piese de teatru, fiind nominalizat la Premiile UNITER în 2006 pentru piesa sa de debut, a scris şi regizat mai multe scurtmetraje, iar în 2018 a intrat pe lista celor 94 de filme aflate în cursa pentru Premiul Oscar pentru scurtmetraj cu „Totul e foarte departe”.

"Trei kilometri până la capătul lumii" este al treilea proiect de lungmetraj, după „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor“ (2017) - lungmetrajul său de debut şi „Marocco“ care a avut premiera internaţională la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian în 2021.

"Cred că un film poate poate deschide un dialog, chiar dacă nu poate schimba statistica unei ţări. Şi, în timp, vocile se adună, iar schimbarea se poate produce – de aceea consider că acest film este
necesar şi implicarea noastră, de asemenea", adaugă Miruna Berescu, producătorul filmului.

"Trei kilometri până la capătul lumii" este scris şi regizat de Emanuel Pârvu, imaginea filmului este semnată de Silviu Stavilă ("MMXX", "Marocco", "Marfa şi Banii"), montajul de Mircea Olteanu ("R.M.N.", "Un pas în urma serafimilor", "Ilegitim"), scenografia şi costumele de Bogdan Ionescu ("Metronom") şi produs de Miruna Berescu ("Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor", "Marocco").

Filmul este produs de Asociaţia FAMart cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi este finanţat de Publicis Groupe Media Bucharest, MMS Communications Romania şi House of Media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.