Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei localităţi din Sibiu au o rată de infectare de trei sau peste trei cazuri la mia de locuitori: Devine obligatorie masca de protecţie în spaţiile deschise

Inquam Photos / Octav Ganea
oameni masca

Prefectura Sibiu a anunţat că trei localităţi din judeţ au ajuns la o rată de infectare de peste trei cazuri la mia de locuitori, iar în două dintre acestea devine obligatorie masca de protecţie, măsura fiind luată pentru o perioadă de două săptămâni, anunță news.ro.

Prefectura Sibiu a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că în urma analizei epidemiologice efectuată în ultimele 14 zile în localităţile din judeţul Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică a constatat că trei localităţi depăşesc rata de infectare de 3 la mie.

Astfel, în localitatea Arpaşu de Sus s-a depăşit rata de infectare peste nivelul de alertă de 3 cazuri/1000 de locuitori (3,54/1000). În această localitate sunt 10 cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, având o populaţie e 2.825 locuitori, şase cazuri având link epidemiologic familial.

Citește și: Poliția, reacție de ultimă oră: Ce se întâmplă cu fetele care au lovit și batjocorit o altă adolescentă – Amenzi aplicate părinților

De asemenea, în comuna Ludoş s-a depăşit rata de infectare peste nivelul de alerta de 3 cazuri/1000 locuitori (4/35/1000). În această localitate sunt trei cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, având o populaţie de 690 de locuitori, fără legătură epidemiologică între ele.

Totodată, în oraşul Miercurea Sibiului rata de infectare este de 2,92/1000 locuitori. Până în prezent sunt confirmate 14 cazuri, aici evoluând un focar de infecţie cu zece cazuri, într-o unitate de producţie.

În urma acestor situaţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca începând cu data de 8 septembrie, ora 00.00, până la data de 21 septembrie, ora 24:00, se instituie obligativitatea purtării măşti de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităţilor Miercurea Sibiului şi Arpaşu de Sus, prezente în toate spaţiile publice deschise.

Sunt exceptaţi de la această obligativitate copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

“Se recomandă ca în intervalul 08.09.2020, ora 00:00 - 21.09.2020, ora 24:00, lăcaşurile de cult să desfăşoare slujbele religioase în curtea lăcaşului. Credincioşii trebuie să poartă mască de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de doi metri între persoane. Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control în localităţile Miercurea Sibiului şi Arpaşu de Sus. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din UAT Miercurea Sibiului şi Arpaşu de Jos vor informa populaţia localităţilor prin orice mijloace (afişarea în locuri vizibile a hotărârii, postare pe site, etc.) despre măsurile impuse”, se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Citește și: Robert Turcescu îi desființează pe Vlad Voiculescu și pe Dacian Cioloș: ‘Țineți minte cuplul ăsta, că sunt Tovarășul și Tovarășa vremurilor noi’

Prefectul Mircea Creţu solicită cetăţenilor să respecte regulile impuse.

“Situaţia în care ne aflăm este una îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât peste o săptămână elevii încep şcoala. La nivelul judeţului Sibiu avem trei UAT-uri în care este depăşit pragul de 3/1000 de locuitori. Dragi cetăţeni, vă rog să respectaţi măsurile impuse pentru sănătatea dumneavoastră, a celor dragi şi mai ales a copiilor ce urmează să înceapă şcoala. Autorităţile impun măsuri, dar ţine de fiecare dintre noi să le respectăm!” transmite prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.