Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei mari spitale din București vor trata doar forme medii și grave de Covid-19 - Ce se întâmplă cu pacienții cu forme ușoare

Pinterest
relaxare coronavirus

Spitalele Marius Nasta, Victor Babeș și Matei Balș din București vor trata doar forme medii și grave de COVID-19 iar aceste spitale vor avea linii de gardă pe radiologie. Măsura ar putea intra în vigoare de săptămâna viitore,  anunță Digi24. Pacienții cu forme  ușoare și cei asimptomatici vor intra în grija medicilor de familie.

Pacienții cu forme ușoare de coronavirus sau cei asimptomatici vor fi evaluați, însă în alte centre și cu programe, nefiind considerate urgențe. După această evaluare se vor întoarce acasă și vor rămâne în izolare pentru 14 zile. În această perioadă ei vor fi monitorizați telefonic de medicii de familie, notează sursa citată.

Citește și: SONDAJ CURS - Intenția de vot pentru partide la alegerile parlamentare

În acest moment se lucrează la un chestionar standard pentru medicii de familie, ca să afle mai ușor care este starea de sănătate a persoanelor infectate.

Acest model ar putea fi adoptat și în alte orașe din țară, dacă situația o impune.

În ultimă perioada infectările cu noul coronavirus au doborât record după record iar presiunea asupra sistemului medical, în special asupra secțiilor ATI, a crescut enorm.

Până la acest moment în România au fost confirmate 164.477 de infectări cu coronavirus și 5.601 de persoane infectate cu coronavirus au murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.