Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei MITURI care s-au spulberat o dată cu nevalidarea Referendumului pentru Căsătorie

stiripesurse.ro
vot referendum

1. Ideea că Biserica e un vector electoral, sau că e, în orice caz, un instrument de „îndoctrinare” politică. Forța reală de mobilizare electorală a Bisericii s-a văzut pe 6 și pe 7 octombrie. Românii, în marea lor majoritate, pur și simplu nu ascultă de Biserică și de ierarhi. Ei ascultă de oricine altcineva: de Moise Guran, de Tudor Chirilă, de vedetele de ocazie de pe Canal D. Oricine va spune, de acum înainte, că Biserica „mobilizează” și „îndoctrinează” masele, la alegeri, va fi cel puțin ridicol, după acest exercițiu.

2. Că românul e, în mare majoritate, „homofob”. Orice ar însemna termenul de „homofob”, nici un activist nu va mai putea spune că românul va trebui băgat la tratament intensiv de reeducare de „homofobie”. Tratament care costă multe milioane de euro, și aduce sume frumoase în buzunarele ONG-urilor specializate în „reeducare”. Baubaul principal cu care se luptau aceste ONG-uri s-a cam evaporat, în 6 și 7 octombrie. Nu înseamnă că românii își doresc agendă radicală progresistă – cu siguranță că nu își doresc așa ceva. Înseamnă doar că baubaul „homofobiei” pe care îl fluturau activiștii era nimic mai mult decât un baubau, un om de paie. Oricine va spune, de acum înainte, că trebuie dublate și triplate eforturile – și sumele de bani – pentru a-i „trata” pe români de „homofobie”, se va acoperi de ridicol, după acest exercițiu.

3. Că românii, în special cei de la țară, se încolonează și fac ceea ce le spune primarul și popa. Românii fac fix ce-i taie pe ei capul. Românii de la țară nu sunt obedienți, ci reacționari – orice ar însemna acest cuvânt. Ei reacționează în special în fața pierderilor palpabile și imediate, sau a lucrurilor care îi afectează direct. Iar exercițiul Referendumului a venit peste o serie de circumstanțe care i-au „ars” pe oamenii de la țară: printre ele, deloc neglijabile, scumpirile la produse de bază și pesta porcină. Când sunt montați, nu se sfiesc să dea un șut în fund și primarului, și părintelui. Activiștii și progresiștii care vorbesc despre „revoltă” ar avea multe de învățat despre reacționarism de la rudele lor de la țară. Nu în ultimul rând, ar putea învăța să le trateze cu MULT MAI MULT respect. Oricine va spune, de acum înainte, că românul se încolonează precum „oile” va dovedi, după acest exercițiu, că are o inteligență nu cu mult superioară rumegătoarelor patrupede din cadrul comparației.

Nu spun în nici un fel că e bine că oamenii nu mai ascultă de ierarhi – și, în general, că nu mai ascultă de vreo autoritate (cu excepția, poate, a lui Moise Guran). Spun doar că aceste mituri s-au spulberat, o dată cu Referendumul, și că va fi ridicol să le susții, de acum înainte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.