Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus la căminul de bătrâni din Baia de Criş

Varstnica

Alte trei persoane din rândurile angajaţilor căminului de bătrâni din localitatea Baia de Criş, judeţul Hunedoara, au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, după un nou test pentru COVID-19 efectuat pentru personalul şi oamenii cazaţi în această unitate de asistenţă medico-socială, a informat miercuri Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara.

"La Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Baia de Criş (...) sunt confirmate 19 cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, între care 12 pacienţi şi şapte angajaţi. În data de 27 aprilie a fost testat tot personalul unităţii, rezultatul fiind pozitiv pentru trei angajaţi", precizează, într-un comunicat remis AGERPRES, CJ Hunedoara.

Citește și: Alexandru Rafila, avertisment dur! Cine sunt persoanele cele mai mult predispuse deceselor provocate de COVID-19 .

Pe de altă parte, doi pacienţi şi patru angajaţi ai unităţii s-au vindecat de COVID-19, la începutul săptămânii, după ce au fost trataţi în spitalele din Deva şi Hunedoara.

În prezent, la UAMS Baia de Criş sunt internaţi 28 de pacienţi, iar 22 de paturi sunt libere.

Începând cu data de 27 aprilie, 12 angajaţi ai căminului de bătrâni se află în izolare la locul de muncă pentru o perioadă de 14 zile, iar restul personalului este în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile, măsurile fiind luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Citește și: Mare atenție! Măștile ar putea fi o sursă de infectare cu coronavirus

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală în cazul focarului de COVID-19 care a apărut, pe 16 aprilie, la căminul de bătrâni din localitatea Baia de Criş, ancheta vizând infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Poliţiştii susţin că personalul de specialitate nu a informat Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara despre apariţia bolii şi nu au fost dispuse măsurile pentru limitarea transmiterii virusului.

În continuare, cercetările se efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.