Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei partide de opoziție din Republica Moldova au anunțat crearea unui bloc politic

Moldova
Moldova

Trei partide de opoziție din Republica Moldova au anunțat crearea unui bloc politic care va propune un candidat unic la alegerile prezidențiale, scrie astăzi mass-media moldovenească.

Este vorba de Partidul Schimbărilor, Liga Orașelor și Comunelor (LOC) și Platforma Pentru demnitate și adevăr (DA), care anterior a fost partenera partidului aflat la guvernare, Partidului Acțiune și Solidaritate (PDS), în blocul ACUM, dar care s-a arătat dezamăgită de această alianță politică din cauza acțiunilor autoritare ale președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, care este liderul tacit al PDS.

Hotărârea a fost luată la ședința comună a birourilor politice ale celor trei partide de opoziție. Partidul Schimbărilor, LOC și DA au hotărât, de asemenea, să participe la alegerile parlamentare sub formula de bloc.

În declarația comună a forțelor politice se remarcă faptul că hotărîrea de a-și uni eforturile este legată de "insuficienta eficiență a actualului guvern în asigurarea pentru cetățeni a unui nivel de trai demn, de lipsa unor rezultate în reforma justiției, lipsa vreunui progres în lupta împotriva corupției. De asemenea, este legată de acapararea politică a procesului obiectiv de integrare europeană, toleranța le grupurile oligarhice în interiorul guvernului, lipsa unor rezultate palpabile în actul de guvernare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.