Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei persoane,arestate preventiv în dosarul de contrabandă cu ţigări de la Vaslui

ciocanel judecator

Trei persoane au fost arestate preventiv şi alte trei sunt în arest la domiciliu, potrivit unei hotărâri luate de judecătorii Tribunalului Vaslui în dosarul de contrabandă cu ţigări din judeţ. O altă persoană din acelaşi dosar este cercetată sub control judiciar.

Conform unui comunicat al DIICOT, Tribunalul Vaslui a dispus arestul la domiciliul pentru inculpaţii Ilaşcu Vasilică, Harabagiu Florin şi Gavrilă Ionel şi arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, pentru inculpaţii Obreja Elvis Cătălin, Donciu Costică şi Agache Dan Ştefan. Pe 9 aprilie 2017, procurorii din cadrul DIICOT Vaslui şi ofiţeri anti-corupţie au efectuat 35 de percheziţii, dintre care una la sediul unei instituţii publice din judeţul Vaslui, în scopul destructurării a cinci grupări infracţionale organizate, specializate în comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Anchetatorii susţin că în perioada 2015 - 2017, în zona Pieţei Sfântul Ilie din municipiul Bârlad, au acţionat mai multe grupuri infracţionale organizate care se ocupau cu contrabandă cu ţigări aduse din Republica Moldova. Totodată, oamenii legii spun că din grupul infracţional făcea parte şi un poliţist de frontieră care ajuta la introducerea ţigărilor de contrabandă în România prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal.

Anchetatorii mai afirmă că, pe data de 20 septembrie 2016, în mod direct, poliţistul de frontieră a pretins sume de bani în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, constând în aceea că, din proprie iniţiativă, a propus unui colaborator autorizat în cauză înlesnirea introducerii în ţară a unor cantităţi de ţigări din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal. De asemenea, în perioada 2015 - 2016, a înlesnit în mod repetat introducerea în România de ţigări provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal. În urma percheziţiilor efectuate duminică au fost găsite şi ridicate aproximativ jumătate de milion de ţigarete provenite din contrabandă, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 lei moldoveneşti, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse, 3.200 de cutii materiale pirotehnice deţinute fără drept, iar 10 autoturisme au fost sechestrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.