Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei persoane au fost arestate după ce ar fi obligat un copil de 13 ani să cerșească

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Două femei și un bărbat au fost arestați preventiv fiind acuzați că ar fi exploatat un copil de 13 ani, pe acre l-ar fi obligat să cerșească în Constanța și Brașov.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii și procurorii din Constanța au făcut trei percheziții domiciliare în județul Timiș și în județul Prahova, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna mai 2022, trei persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și exploatarea cerșetoriei, care ar fi acționat în municipiile Constanța și Brașov, până în luna august 2022.

Astfel, un bărbat de 51 de ani ar fi acționat îndeosebi pe linia coordonării, controlării și îndrumării celor două membre ale grupului, de 46 și 55 de ani, efectuând totodată și supravegherea minorului de 13 ani în timpul exploatării acestuia și asigurând paza lui, abuzând de autoritatea avută ca părinte al acestuia.

În perioada mai – august 2022, cele trei persoane l-ar fi determinat pe copil să cerșească.

Două femei și un bărbat bănuiți au fost duși la audieri. Au fost reținuți, iar ulterior arestați prevenitv.

Copilul de 13 ani, împreună cu alți doi frați minori, au fost predați Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timișoara.

Totodată, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 7 telefoane mobile, 113 cărți vechi, precum și numeroase înscrisuri cu valoare probatorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.