Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei persoane au murit în urma furtunilor care au lovit sudul Franței

corsica

Furtunile violente care au lovit începând de marţi regiunea Arcului Mediteranean (sudul Franţei) au făcut joi trei morţi şi mai mulţi răniţi pe insula franceză Corsica, potrivit bilanţului autorităţilor, informează AFP.

Venind după o perioadă caniculară şi secetoasă, furtunile violente şi rafalele de vânt de până la 224 de kilometri la oră înregistrate joi au produs de asemenea pagube materiale fiind necesare numeroase operaţiuni de salvare pe mare.

O adolescentă de 13 ani a murit după ce un arbore s-a prăbuşit pe bungalow-ul în care se afla, într-un camping din Sagone, în vestul insulei. Nouă persoane au fost de asemenea rănite în acelaşi amplasament, dintre care una în stare gravă, au precizat pompierii pentru AFP.

O femeie de 72 de ani a decedat pe o plajă din Coggia, tot în Corsica, după ce acoperişul unei unei cabane s-a prăbuşit pe vehiculul în care se afla, a precizat prefectura.

În nordul insulei, un bărbat de 46 de ani a decedat la Calvi, după ce un arbore a căzut peste bungalow-ul în care se afla, iar o femeie de 23 de ani din Italia a fost grav rănită după prăbuşirea unui copac în aceeaşi pădure. A fost transportată la spital în stop cardio-respirator, potrivit prefecturii acestui departament, conform Agerpres.

Zeci de intervenţii erau totodată în curs de desfăşurare pe mare în ajutorul ambarcaţiunilor eşuate şi a bărcilor răsturnate sau scufundate, cărora li s-au rupt ancorele, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al prefecturii maritime.

În plus, 45.000 de locuitori sunt privaţi de electricitate pe teritoriul insulei, a anunţat operatorul EDF Corsica.

Furtunile au părăsit insula şi se îndreaptau spre Italia în a doua parte a dimineţii, a precizat Météo-France, care a coborât gradul de alertă în vigoare în această dimineaţă.

Marţi şi miercuri, furtuni puternice însoţite de ploi intense au lovit sud-estul Franţei, unde mai multe departamente au fost plasate în alertă până miercuri seară.

Pagubele au fost limitate, chiar dacă cantităţile de ploaie au fost importante, de până la 123 de milimetri înregistraţi la Lauroux, o localitate situată la circa 60 de kilometri de Montpellier (sud), potrivit Météo-France.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.