Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei persoane şi o firmă, vizate de percheziţii în legătură cu exploatări ilegale de agregate minerale

dosare

Procurori şi poliţişti au descins, miercuri, la patru adrese din judeţul Arad, fiind vizate trei persoane şi o firmă în legătură cu infracţiunile de exploatare ilegală de agregate minerale şi evaziune fiscală, potrivit Agerpres.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a informat, printr-un comunicat de presă, că percheziţiile au fost făcute de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi procurori, la adrese din trei localităţi.

Cercetările au loc pentru evaziune fiscală în domeniul "exploatare minieră neautorizată", pentru executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă de concesiune, dar şi pentru încălcarea obligaţiilor de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială.

"Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada 2018 - 2023, reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale, având sediul social pe raza comunei Şofronea, au exploatat agregate minerale fără a deţine permis, autorizaţie de mediu, de pe un teren aflat în extravilanul localităţii Şofronea, în suprafaţă de 171.841 metri pătraţi, agregate minerale care au fost ulterior comercializate, omiţându-se evidenţierea în actele contabile ori în alte documente a operaţiunilor comerciale sau a veniturilor astfel realizate. După exploatarea ilegală a agregatelor minerale, terenul nu a fost adus la starea iniţială", se arată în comunicat.

Procurorii precizează că în acest stadiu al cercetărilor nu pot oferi informaţii suplimentare despre acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.