Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei personae arestate dupa gasirea a 71 de refugiati morti intr-un camion in Austria

gratiere condamnare inchisoare arest

Şeful poliţiei din landul austriac Burgenland, Hans Peter Doskozil, a confirmat vineri că cele trei persoane au fost arestate în Ungaria sub bănuiala că ar fi implicate în tragedia produsă joi, când 71 de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria, transmite Reuters.

Într-o conferinţă de presă organizată în oraşul austriac Eisenstadt, Doskozil a afirmat că au fost emise mandate de arestare pe numele a patru persoane, dintre care trei au fost arestate.

Conform EFE, persoanele arestate sunt doi cetăţeni bulgari, dintre care unul de origine libaneză, şi un ungur. În camionul frigorific au fost găsite corpurile a 71 de persoane, cel mai probabil sirieni, între care 59 de bărbaţi, 8 femei şi patru copii. Potrivit lui Doskozil, se crede că imigranţii au murit sufocaţi şi că respectivul camion a fost abandonat pe autostradă cu cel puţin 24 de ore înainte de a fi descoperit.

Camionul frigorific de 7,5 tone şi de numai 5 metri lungime a fost descoperit de angajaţi ai Asfinag, operatorul autostrăzilor din Austria. Vehiculul a fost dus la un institut veterinar cu facilităţi de refrigerare, iar experţi legişti au lucrat toată noaptea pentru a scoate şi număra cadavrele.

Vehiculul era înmatriculat în Ungaria şi avea logoul unei firme slovace de carne de pasăre. Şoferul camionului a dispărut.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.