Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei pescari indieni, declaraţi morţi opt ani mai târziu după atentatele din Mumbai

Trei pescari indieni, ucişi probabil de comandoul atentatelor din Mumbai în 2008, au fost declaraţi decedaţi de justiţia indiană, la opt ani după acest atac care s-a soldat cu peste 160 de morţi, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Acest verdict al Tribunalului din statul Gujarat (vest) înseamnă că familiile celor dispăruţi, trupurile neînsufleţite ale cărora nu au fost niciodată descoperite, vor primi în sfârşit un certificat de deces care le va da dreptul la indemnizaţii din partea guvernului.

Citeşte şi: Raport CUTREMURĂTOR: Mii de oameni au fost spânzurați în Siria

'Tribunalul a acceptat cererile apropiaţilor pescarilor decedaţi şi a ordonat autorităţilor locale să emită certificate de deces pentru aceşti bărbaţi', a declarat marţi pentru AFP avocatul guvernului, T C Sule.

În noiembrie 2008, cinci pescari se aflau la bordul unei ambarcaţiuni în largul coastei Gujarat atunci când nava lor a fost atacată de oameni înarmaţi, identificaţi apoi drept atacatori în atentatele din Mumbai.

Trupul neînsufleţit al căpitanului a fost descoperit la bordul ambarcaţiunii, însă nicio urmă nu a fost găsită în ceea ce priveşte alţi patru membri ai echipajului. Însă, potrivit legislaţiei indiene, pentru ca o persoană să fie declarată decedată sau dispărută, este necesar să treacă cel puţin şapte ani fără niciun semn de viaţă sau de identificare a unui corp neînsufleţit.

Familiile a trei dintre pescari au sesizat justiţia în ianuarie anul trecut pentru a cere să li se elibereze certificate de deces pentru apropiaţii lor. Fără acest document, ele erau în imposibilitatea de a primi indemnizaţii din fondurile dedicate victimelor atentatelor.

Citeşte şi: Donald Trump, o nouă declarație controversată. Pe cine a luat în colimator

După ce a ucis echipajul navei 'Kuber', comandoul jihadist a ancorat în Mumbai, unde în 26 noiembrie 2008 a declanşat un val de violenţe urmărit timp de trei zile de televiziunile din întreaga lume.

India susţine că deţine dovezi privind implicarea serviciilor secrete pakistaneze în pregătirea atacului, fapt dezminţit de Islamabad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.