Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei presupuşi jihadişti, predaţi de Belgia autorităţilor franceze

politie franta

Trei membri prezumtivi ai unei celule jihadiste suspectate că a planificat un atentat în Franţa în 2016 au fost predaţi de autorităţile belgiene justiţiei franceze, transmite miercuri AFP, citând o sursă judiciară de la Paris, conform agerpres.

Abderrahmane Ameroud, Rabah Meniker şi Yasin Alami, membri ai celulei conduse de Reda Kriket, au fost predaţi autorităţilor franceze pe 4 mai, fiind ulterior puşi sub inculpare şi încarceraţi.

Poziţie ingrată pentru Trump. Va lua parte la un summit alături de un CRIMINAL căutat în toată lumea

Cei trei fuseseră reţinuţi pe 25 martie 2016 la Bruxelles, a doua zi după arestarea în apropiere de Paris a lui Reda Kriket, condamnat de mai multe ori pentru jaf şi convertit la jihadism. Într-o ascunzătoare din suburbia pariziană Argenteuil au fost găsite un arsenal important şi materiale pentru fabricarea de dispozitive explozive.

Un alt membru al celulei, Anis Bahri, un francez de 32 de ani, arestat pe 27 martie la Rotterdam, a fost transferat în august şi inculpat în Franţa. Din apartamentul unde locuia în Olanda, poliţia a confiscat 45 kg de muniţii pentru arme de tip kalaşnikov.

Român căutat pentru CRIMĂ în Germania, prins şi arestat într-un sat din Ungaria

Potrivit procurorului Parisului, François Molins, această serie de arestări 'a permis evitarea comiterii unei acţiuni de o extremă violenţă de către o reţea teroristă pregătită să treacă la fapte'. Celula este suspectată că fusese mandatată de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), ancheta dezvăluind că Reda Kriket şi Anis Bahri s-au aflat în Siria între sfârşitul lui 2014 şi începutul lui 2015.

În ce-l priveşte pe Abderrahmane Ameroud, algerianul de 39 de ani a fost condamnat la Paris în 2005 în procesul unei reţele acuzate că a furnizat sprijin logistic pentru plecarea în Afganistan a ucigaşilor comandantului Ahmed Shah Massoud, omorât pe 9 septembrie 2011, cu două zile înaintea atentatelor din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.