Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poziţie ingrată pentru Trump. Va lua parte la un summit alături de un CRIMINAL căutat în toată lumea

NBC News
Donald Trump

Preşedintele sudanez Omar al-Bashir, la adresa căruia a fost emis un mandat de arestare pentru genocid, a fost invitat la summitul prevăzut să aibă lor duminică la Riad, alături de preşedintele american Donald Trump şi liderii arabi şi musulmani, a anunţat miercuri un responsabil saudit, potrivit agerpres.

'El a fost invitat' de autorităţile saudite, a declarat pentru AFP acest responsabil, întrebat cu privire la eventuala prezenţă la summit a lui Al-Bashir, vizat de un mandat de arest emis de Curtea Penală Internaţională (CPI) pentru acuzaţii de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii în regiunea sudaneză Darfur.

Furtună politică în SUA: Democrații pregătesc procedura de DEMITERE a lui Trump

Responsabilul, care a cerut să nu i se divulge identitatea, nu a fost în măsură să spună dacă Omar al-Bashir va veni sau nu la summit.

Trump, care este aşteptat să ţină la reuniune un discurs despre 'o viziune paşnică' asupra islamului, este aşteptat să sosească sâmbătă la Riad, la începutul primei sale deplasări în străinătate după preluarea preşedinţiei, în ianuarie.

În 2005, Consiliul de Securitate al ONU a cerut CPI să ancheteze crimele din Darfur, provincie din vestul Sudanului pradă de peste zece ani unui conflict în care au murit sute de mii de oameni, potrivit ONU.

content-image

Niciodată îngrijorat de atunci, Al-Bashir, la putere din 1989, neagă în mod ferm acuzaţiile CPI.

Preşedintele sudanez se deplasează frecvent în Arabia Saudită, cu atât mai mult cu cât ţara sa este unul dintre membrii principali ai coaliţiei militare arabe sub comandament saudit implicate în războiul din Yemen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.