Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei români, salvați prin transplant de organe de la un donator din Bulgaria

Provita
Organe umane transplant

Viețile a trei români au fost salvate în uma unor transplanturi realizate cu organe prelevate de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant (ANT), o echipă de chirurgi de la Institutul Clinic Fundeni s-a deplasat în 3 ianuarie, cu sprijinul SMURD, la UniHospital Panagyurishte, în Bulgaria, pentru prelevarea ficatului şi rinichilor de la un donator bulgar aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord cu donarea de organe.

Intervenţiile de prelevare s-au realizat cu succes, iar misiunea a fost preluată de echipele medicale de transplant ale Institutului Clinic Fundeni şi Spitalului Clinic „Dr. C.I.Parhon” Iaşi, conform Mediafax.ro.

Astfel, un pacient aflat în stare critică a beneficiat de un transplant hepatic salvator, realizat de echipa chirurgicală a Centrului de Transplant Hepatic al Institului Clinic Fundeni.

Alţi doi pacienţi au primit rinchii în urma unor intervenţii realizate în cadrul Centrelor de Transplant Renal ale Institului Clinic Fundeni şi Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

Transplanturile au fost posibile datorită acordului de colaborare dintre Agenția Națională de Transplant şi Agenția Executivă de Supervizare Medicală a Republicii Bulgaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.