Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei sate din comuna Curteşti au intrat, de miercuri dimineaţă, în carantină zonală

carantina

Localităţile Băiceni, Curteşti şi Mănăstirea Doamnei din comuna Curteşti, judeţul Botoşani, au intrat, începând de miercuri dimineaţă, în carantină zonală, în baza unui ordin semnat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Citește și: Martorii GREI ai DNA au DESFIINȚAT-O pe Elena Udrea în sala de judecată: `S-a spus cu subiect si predicat că Elena Udrea era la butoane`...

Măsura a fost adoptată la propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 în comuna Curteşti a ajuns, marţi, la 6,23 cazuri la 1.000 de locuitori.

La baza deciziei a stat analiza de risc a Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani pentru perioada 11- 24 septembrie 2021, potrivit căreia în satele Curteşti, Băiceni şi Mănăstirea Doamnei ar constuit zonă de focar. Pentru carantinare a fost obţinut şi avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Citește și: Zi de FOC în `meciul` JUDICIAR DNA vs. TĂRICEANU...

Restricţiile pentru populaţia din cele două unităţi administrativ-teritoriale sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile. Localităţile Băiceni, Curteşti şi Mănăstirea Doamnei se află la periferia municipiului Botoşani, în zona metropolitană. Comuna Curteşti mai cuprinde şi satele Agafton, Orăşeni Deal şi Orăşeni Vale.

Pe perioada carantinării zonale este strict interzisă intrarea sau ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces în afara celor deschise circulaţiei publice, pe drumurile judeţene, comunale şi forestiere.

Citește și: Avocații Elenei Udrea LUAȚI ÎN COLIMATOR de instanță la audierea MARTORILOR: `Nu vă permiteți dumneavoastră SĂ RIDICAȚI TONUL...

De asemenea, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Totodată, în intervalul orar 05,00 - 20,00, în interiorul celor două comune se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei, cu excepţia deplasării persoanelor pentru administrarea vaccinului împotriva virusului SARS-CoV-2; deplasării în interes profesional, între locuinţă sau gospodărie şi locul de muncă; deplasării pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie sau domestice; deplasării pentru asistenţă medicală sau participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament sau în scopul donării de sânge.

Citește și: ICCJ îl ține LA FOC MIC pe europarlamentarul Claudiu Manda - Amână încă O SĂPTĂMÂNĂ...

De asemenea, sunt permise, printre altele, deplasările scurte, în apropierea locuinţei sau gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanei, precum şi pentru nevoile animalelor de companie sau domestice, dar şi deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat şi deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole.

În judeţul Botoşani se mai află în carantină zonală comunele Roma şi Tudora. Aceste unităţi administrativ- teritoriale au intrat în carantină zonală pe 23 septembrie, la ora 6.00.

Citește și: DEZVĂLUIRI în sala de judecată de la MARTORII DNA: Elan Schwartzenberg era speriat de...

Rata de infectare medie la nivelul judeţului Botoşani era, miercuri, de 2,73 cazuri la 1.000 de locuitori, iar în municipiul Botoşani de 4,65 cazuri la 1.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.