Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei sferturi dintre afaceri se așteaptă să aducă oamenii înapoi la locurile de muncă până în septembrie, se arată într-un sondaj

vot sondaj prezenta
Peste o cincime dintre afaceri (21%) consideră că vor avea o revenire completă la locul de muncă în următoarele trei luni, potrivit rezultatelor unui sondaj recent realizat de IBEC. Cercetările au arătat că 28% dintre afaceri au declarat că vor reveni la munca din companie odată ce vor fi sfătuiți de Guvern că pot face asta și / sau când se va finaliza vaccinarea, în timp ce 29% au declarat că se așteaptă să se întoarcă la birouri în septembrie.

IBEC, grupul reprezentativ al companiilor irlandeze, a publicat luni rezultatele sondajului, solicitând o mai mare claritate din partea guvernului cu privire la momentul în care afacerile se pot întoarce în siguranță la locul de muncă. Mai puțin de trei sferturi dintre respondenți au declarat că au adoptat o formă de aranjamente hibride de lucru în ultimul an, în timp ce 20% dintre toți angajații lor lucrează acum de la distanță.

Pe termen lung, 70% dintre afaceri au declarat că intenționează să adopte noi modalități de lucru pentru a facilita flexibilitatea, iar 55% au declarat că vor pune mai mult accent pe producție decât pe prezența angajaților. Comentând rezultatele sondajului, CEO-ul Ibec, Danny McCoy, a declarat: „Dacă sfaturile guvernamentale prevăd acest lucru, se pare că 78 la sută din organizațiile respondente s-ar putea întoarce la locul de muncă până în septembrie anul curent.

“În ultimii ani am asistat la tendințele emergente către o muncă mai flexibilă și de la distanță. Rezultatele sondajului nostru confirmă că Covid a accelerat această tendință”.

„Claritatea din partea Guvernului cu privire la momentul redeschiderii absolvite a locului de muncă este acum cheia pentru companii.” “Foaia de parcurs a Guvernului trebuie să fie aliniată cu o revizuire continuă a termenelor de redeschidere, care să reflecte reducerea riscurilor pe care le oferă programul de vaccinare. Aceasta înseamnă o posibilă revenire treptată mai devreme la locurile de muncă decât timpul preconizat anterior din septembrie”, a adăugat McCoy. Sursa: informatiairl.com

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.