Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei sferturi dintre atacurile malware detectate au fost livrate prin e-mail, în primul semestru al anului

vestidinrusia.ro
atacuri cibernetice hacker laptop

Trei sferturi (75%) din malware-ul detectat a fost livrat prin e-mail, restul de 25% fiind accesat prin descărcări de pe Internet, în prima jumătate a acestui an, indică datele celui mai recent raport Threat Insights, publicat miercuri de HP.

În acelaşi timp, cercetarea de specialitate arată că o creştere semnificativă atât a complexităţii, cât şi a activităţii în sectorul infracţiunilor cibernetice, inclusiv o creştere de 65% a instrumentelor de hacking descărcate de pe forumuri subterane şi pagini de filesharing, în prima jumătate a acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, potrivit agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, cele mai frecvente mesaje de tip phishing pe e-mail au fost legate de facturi şi tranzacţii business (49%), iar 15% au fost reprezentate de răspunsuri la mesaje email infectate. Pe acest fond, mesajele de tip phishing trimise pe e-mail, care menţionau COVID-19, au reprezentat mai puţin de 1%, în scădere cu 77% faţă de prima jumătate a anului trecut.

În intervalul de referinţă, cel mai frecvent tip de fişiere periculoase ataşate în e-mail au fost: fişiere arhivă (29%), documente Excel (23%), documente (19%) şi fişiere EXE (19%).

Totodată, peste o treime (34%) din totalul atacurile malware detectate nu era cunoscut anterior, mai puţine cu 4% în comparaţie cu primul semestru din anul anterior.

Raportul HP relevă un salt de 24% a malware-ului care exploatează CVE-2017-11882, o vulnerabilitate de memorie utilizată în mod normal pentru a exploata Microsoft Office sau Microsoft WordPad.

HP Inc. (NYSE: HPQ) a lansat cel mai recent raport Threat Insights, care analizează atacurile cibernetice şi vulnerabilităţile în acest domeniu, la nivel global.

Date incluse în raprort au fost obţinute prin intermediul HP Wolf Security, în perioada ianuarie - iunie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.