Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei sirieni au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru un atentat comis în 2016 la Istanbul

ciocanel judecator

Un tribunal din Turcia a condamnat miercuri trei cetăţeni sirieni la închisoare pe viaţă pentru complicitate la un atentat sinucigaş comis în ianuarie 2016 în centrul oraşului Istanbul, în care au fost ucişi 12 turişti germani, relatează DPA şi AFP. Tribunalul i-a condamnat pe cei trei sirieni pentru că au ajutat la uciderea a 12 persoane, conform documentelor instanţei. Ei au fost condamnaţi separat la 329 de ani de închisoare, a informat presa locală, conform Agerpres.

Un cetăţean irakian a fost condamnat pentru aderare la gruparea extremistă Statul Islamic (SI), însă a fost eliberat din cauza perioadei de timp în care a fost ţinut în arest preventiv.

Pe 12 ianuarie 2016, un kamikaze şi-a detonat încărcătura explozivă în centrul istoric al oraşului Istanbul, în districtul Sultanahmet, în mijlocul unui grup de turişti germani, la câteva sute de metri de Biserica Sfânta Sofia şi de Moscheea Albastră, două dintre cele mai vizitate monumente ale metropolei turce, provocând moartea a 12 dintre ei.

Potrivit instanţei, cei patru bărbaţi - trei sirieni şi un irakian - au ajutat la transportul bombei şi a atacatorului sinucigaş până în Turcia pe la graniţa cu Siria cu o lună înainte de atac.

Se crede că militantul Statului Islamic care a planificat atacul se află în Irak, potrivit actului de acuzare.

Procesul, care a început în iulie 2016, a fost amânat de mai multe ori iar completul de judecată a fost înlocuit la începutul acestei luni.

Autorităţile turce au acuzat Statul Islamic pentru atacul din ianuarie 2016, însă nicio organizaţie nu a revendicat atentatul.

Acesta a fost primul atac al Statului Islamic la Istanbul, fiind urmat de o serie de alte atentate pe parcursul anului 2016, notează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.