Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei spectacole făcute pe texte din programa de Bacalaureat vor avea premiera în luna octombrie, la Teatrul Nottara

teatrul nottara

Trei spectacole făcute pe texte din programa de Bacalaureat - "Enigma Otiliei" de George Călinescu, "Stâlpii societăţii" de Henrik Ibsen şi "Moara cu noroc" de Ioan Slavici - vor avea premiera în luna octombrie, la Teatrul Nottara.

Spectacolele fac parte din proiectul cu fonduri norvegiene "Teatrul, o nouă normalitate REINVENTARE", care cuprinde şase producţii - trei pentru scenă şi trei în regim online. Trei dintre acestea sunt de poezie şi trei pe texte cunoscute, a anunţat Alexandra Norocea, manager de proiect.

Primul spectacol, "Moara cu noroc", în regia Alinei Hristea, va avea premiera pe 11 octombrie, de la ora 19,30, urmat, pe 13 octombrie, de premiera "Enigma Otiliei", în regia lui Radu Popescu.

Ultima premieră, "Stâlpii societăţii", cu adaptarea şi regia semnate de regizorul norvegian Dejan Jankovic, va fi prezentată pe 19 octombrie, de la ora 19,30, potrivit Agerpres.

Toate spectacolele vor putea fi urmărite la Sala George Constantin şi vor beneficia de supratitrare în limba engleză.

"Teatrul, o nouă normalitate REINVENTARE" este un parteneriat româno-norvegian, din cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru consolidarea antreprenoriatului cultural şi dezvoltarea audienţei şi a publicului în cadrul Programului RO-CULTURA, finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2014 - 2021. Acesta cuprinde focus grupuri, audiţii, realizarea a şase spectacole, cursuri de specializare.

Beneficiari ai proiectului sunt liceeni, tineri care urmează să părăsească sistemul de protecţie socială, membri ai minorităţilor etnice, profesori, asistenţi sociali, persoane vârstnice şi profesionişti din domeniul cultural.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.