Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei suspect in cazul violurilor din Germania, indentificati de politie

viol

Poliţia germană a identificat trei suspecţi în legătură cu atacurile asupra femeilor comise în noaptea de Anul Nou în oraşul Koln, a declarat miercuri ministrul de interne al landului Renania de Nord-Westfalia (NRW), Ralf Jaeger, relatează Reuters.

Circa 90 de femei ar fi fost jefuite, ameninţate şi agresate sexual în noaptea de Anul Nou în faţa catedralei oraşului de către bărbaţi tineri, majoritatea în stare de ebrietate, a afirmat marţi poliţia, care a descris aceste atacuri ca fiind 'o nouă dimensiune a criminalităţii'.

Şeful poliţiei din Koln a afirmat că agresorii păreau a fi tineri de origine arabă sau nord-africană, fapt care a determinat grupuri de extremă-dreapta să condamne guvernul de la Berlin pentru politica sa de primire a refugiaţilor.

Ministrul de interne al NRW, Ralf Jaeger, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că nu au fost făcute încă arestări. El a refuzat să ofere mai multe detalii asupra anchetei, însă a afirmat că aşteaptă în această săptămână 'un raport foarte detaliat' din partea poliţiei.

În jur de 150 de persoane s-au adunat marţi seara în faţa catedralei din Koln pentru a protesta împotriva violenţei faţă de femei. Una dintre ele purta o pancartă cu mesajul: "Doamna Merkel unde sunteţi? Ce spuneţi? Acest lucru ne sperie!".

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat şocată de aceste atacuri.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.