Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei turişti cehi rătăciţi în Retezat, recuperaţi de salvamontişti hunedoreni din zona Gura Zlata -Un alt turist care a plecat pe o scurtătură nemarcată

Mediafax.ro
Turiști

Trei turişti cehi care se rătăciseră în zona Gura Zlata din Masivul Retezat au fost recuperaţi de salvamontiştii hunedoreni după o intervenţie de durată. O altă acţiune de căutare - a unui turist care a plecat pe o scurtătură nemarcată, în partea superioară a Văii Galeş - va continua miercuri dimineaţă, întrucât bărbatul nu a fost găsit, potrivit news.ro.

Potrivit Salvamont Hunedoara, o echipă de salvatori montani de la Baza Râuşor a localizat şi a salvat, marţi seară, trei turişti de naţionalitate cehă, care se rătăciseră pe o potecă nemarcată, într-o zonă împădurită şi greu accesibilă din zona Gura Zlata.

"Acţiunea a durat până târziu în noapte, dar cei trei rătăciţi au fost predaţi în bune condiţiuni la Cabana Gura Zlata, aparţinătorilor", au transmis reprezentanţii Salvamont Hunedoara, pe Facebook.

O altă intervenţie a fost a salvamontiştilor de la punctele de permanenţă Pietrele, Bucura şi Poiana Pelegii, care au încercat să găsească un turist dispărut în căldarea superioară a Văii Galeş.

"Bărbatul în vârstă de 58 ani a părăsit grupul pe o scurtătură nemarcată, în cursul după-amiezei de ieri şi de atunci nu a mai fost văzut... În această dimineaţă căutarile vor fi reluate de salvamontişti, încercându-se localizarea şi cu dronele din dotare", a precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.