Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei vedete ale atletismului rus s-au adresat lui Vladimir Putin în legătură cu 'situaţia catastrofală' a sportului lui

vladimir putin

Trei vedete ale atletismului rus, Maria Lasiţkene, Serghei Şubenkov şi Anjelika Sidorova, s-au adresat marţi lui Vladimir Putin în legătură cu "situaţia catastrofală" a sportului lor, cerându-i să acţioneze pentru a nu fi privaţi de Jocurile Olimpice de la Tokyo, relatează AFP.

"Dorim să vă atragem atenţia în legătură cu situaţia catastrofală a sportului nostru. Suntem la un pas de haosul definitiv şi de distrugerea atletismului", au afirmat ei într-o scrisoare deschisă publicată pe reţelele de socializare, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire din ședința programată de Klaus Iohannis, la care participă și Ludovic Orban: Nu s-ar mai deschide .

"Noi am ratat deja JO 2016 şi este foarte posibil să ratăm şi viitoarele Jocuri de la Tokyo", au adăugat ei, estimând însă că problema "nu priveşte doar carierele noastre, care se vor încheia mai devreme sau mai târziu, ci atletismul rus în ansamblul său".

În scrisoarea lor, cei trei atleţi au subliniat de asemenea că Vladimir Putin a cerut Comitetului olimpic rus, în mai 2019, să readucă ordinea în cadrul Federaţiei ruse de atletism (RUSAF).

"S-a scurs un an, ordinul nu a fost executat şi situaţia nu a făcut decât să se agraveze", regretă Lasiţkene, Şubenkov şi Sidorova. Ei sunt preocupaţi de faptul că, în ciuda "unui număr atât de mare de structuri sportive în ţara noastră, în care lucrează adevăraţi profesionişti, încă nu vedem un plan concret pentru a depăşi această criză prelungită".

RUSAF trebuie să plătească până pe 1 iulie o amendă de 5 milioane de dolari, dictată în martie de federaţia internaţională (World Athletics). Dacă RUSAF nu va plăti până la expirarea termenului, cota sa de zece sportivi ruşi autorizaţi să concureze sub drapel neutru va fi suspendată.

Citește și: Cutremur pe piața din România! DNA intră tare și destructurează caracatița anunțată de Nelu Tătaru

Cu o săptămână înaintea termenului-limită, oficialii federaţiei repetă că nu au suma necesară. Citat de site-ul Sports.ru, vicepreşedintele RUSAF, Eduard Bezuglov, a estimat săptămâna trecută că doar "guvernul sau nişte oameni bogaţi" sunt în măsură să plătească amenda.

Preşedintele RUSAF, Evgheni Iurcenko, a estimat, potrivit agenţiei TASS, că este "necesar să se răspundă într-o manieră concretă şi clară" la această scrisoare, adăugând că "negocierile noastre cu World Athletics şi cooperarea cu autorităţile sportive din ţară (...) continuă".

"Într-un viitor foarte apropiat, RUSAF va oferi comentarii detaliate despre ansamblul acestor chestiuni", a adăugat el.

World Athletics a îngheţat, în noiembrie 2019, procesul care le-a permis sportivilor selectaţi să participe la competiţii internaţionale, după ce Federaţia rusă de atletism a fost acuzată că l-ar fi ajutat pe vicecampionul mondial la înălţime din 2017, Danil Lîsenko, să scape de o sancţiune pentru neîndeplinirea obligaţiilor sale privind localizarea în vederea efectuării unor controale antidoping.

De asemenea, Federaţia internaţională a îngheţat procesul de reintegrare a Rusiei, suspendată din noiembrie 2015 pentru instituirea unui sistem de dopaj instituţionalizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.