Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trenul Connecting Europe Express a ajuns în România - Oprire de 27 de minute în Giurgiu

tren connecting europe express

Trenul Connecting Europe Express care traversează Europa în acest an, declarat de UE „anul căilor ferate”, a ajuns vineri în România. Acesta a staționat 27 de minute în Gara Giurgiu Nord.

Potrivit Prefecturii Giurgiu, în timpul staționării trenului la Giurgiu s-au desfășurat o serie de momente folclorice, cântece și dansuri specifice zonei Vlașca și a putut fi admirat un stand expozițional cu portul tradițional.

Delegația Connecting Europe a fost întâmpinată la intrarea în țară cu un mesaj de bun venit și un semne de carte, un suvenir cu motive tradiționale românești.

De asemenea, oficialilor le-au fost prezentate istoria primei căi ferate din România și macheta celei mai vechi locomotive românești cu abur, CFR 43 Călugăreni.

Anul 2021 a fost desemnat ca fiind „anul căilor ferate” în UE. Trenul simbolic, numit Connecting Europe Express, traversează pornind de la Lisabona și terminând, pe 7 octombrie, la Paris. Traseul trenului este de peste 20.000 km, incluzând traversarea a 26 de țări și oprirea în peste 100 de localități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.