Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trezoreria SUA permite remiterile personale de bani către Afganistan

zdg.md
Trezoreria SUA

Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a informat instituţiile financiare că pot procesa remiteri personale de bani către Afganistan, a declarat joi un purtător de cuvânt al instituţiei, transmite Reuters preluat de news.ro

Informaţia ar putea oferi o oarecare uşurare economiei afgane, care este pe cale să se prăbuşească după demersurile Statelor Unite şi ale altor ţări de a opri ajutoarele externe şi de a blocaaproximativ active afgane  în valoare de 9 miliarde de dolari, după preluarea puterii de către talibani, pe 15 august.

Mulţi afgani se bazează în mare măsură pe plăţile de la lucrătorii migranţi din străinătate. Remiterile s-au ridicat în 2020 la la 789 milioane de dolari americani, sau puţin peste 4% din produsul intern brut al ţării, potrivit datelor Băncii Mondiale.

Western Union, cea mai mare firmă de transfer de bani din lume, şi Moneygram au suspendat ambele servicii după preluarea talibanilor, închizând o sursă majoră de fonduri pe care se bazează multe familii pentru a-şi plăti mâncarea.

Western Union a declarat joi pentru Reuters că reia serviciile de transfer de bani în Afganistan, declarând că decizia este în concordanţă cu decizia SUA de a permite continuarea activităţilor umanitare, după preluarea conducerii de către talibani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.