Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul Brăila inaugurează de Ziua Copilului prima cameră destinată exclusiv audierii minorilor

go4booking.net
Brăila oras

Tribunalul Brăila inaugurează de Ziua Copilului prima cameră destinată exclusiv audierii minorilor, încăperea fiind situată în incinta Judecătoriei Făurei, informează marţi, într-un comunicat de presă, Tribunalul Brăila.

Spaţiul a fost amenajat din fondurile proprii ale Tribunalului Brăila, special pentru a crea un mediu prietenos, înlocuind tavanele înalte şi mobilierul rece cu decoruri calde, cărţi şi simboluri colorate ale copilăriei, menite să creeze o atmosferă relaxantă, potrivit Agerpres.ro.

"Copiii ajung în instanţe fără voia lor. Discuţiile pe care le poartă cu magistraţii ating cele mai delicate subiecte şi este foarte important ca mediul în care aceştia sunt audiaţi să fie prietenos, pentru a ajuta la identificarea interesului superior al copilului în vederea adoptării celor mai bune decizii în favoarea acestora. Prin amenajarea acestui spaţiu, ne-am dorit să diminuăm panica şi stresul cu care se confruntă copiii care sunt nevoiţi să retrăiască situaţii familiale neplăcute sau chiar întâmplări dramatice din viaţa lor. Audierea minorilor într-un cadru adecvat permite o mai bună instrumentare a cauzei şi o rezolvare cu celeritate a acesteia", se arată în comunicatul Tribunalului Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.