Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul Cluj, precizări despre iniţierea procedurii de revocare a unor judecători din CSM

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Tribunalul Cluj reacţionează la articolul „Nereguli în 'fieful' lui Danileţ: Inspecţia Judiciară dezvăluie concluziile controlului de la Tribunalul Cluj. Legătura cu demersul de revocare a doi membri CSM” publicat de STIRIPESURSE.RO.

"1. Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Cluj a hotărât iniţierea procedurii de revocare a judecătorilor aleşi din partea tribunalelor în Consiliul Superior al Magistraturii la data de 22.02.2019 conform hotărârii nr. 2 de la aceeaşi dată, publicată pe site-ul Tribunalului Cluj la data de 26.02.2019.

2. La data de 05.03.2019 a fost adoptată hotărârea prin care se iniţiau efectiv demersurile de revocare din funcţie a celor două doamne judecător, hotărârea nr. 5 din 05.03.2019 fiind redactată ulterior", transmite Tribunalul Cluj.

Pracic, Tribunalul Cluj doreşte să precizeze că nu au fost 10 zile între hotărârea Adunării Generale şi publicarea acesteia, ci 20 de zile. În articol nu s-a invocat faptul că ar fi fost vreo obligație legală de a publica hotărârea, nici nu știm dacă există, nici când s-a primit raportul Inspecției sau dacă au fost obiecțiuni sau nu, însă redăm și acest pasaj din replica Tribunalului Cluj, cu titlu informativ, pentru cine este interesat:

"3. Nu există obligaţia legală de a publica pe pagina de internet a tribunalului hotărârile adoptate de adunarea generală a judecătorilor. Hotărârea nr. 5 din 05.03.2019 a ajuns în spaţiul public la solicitarea redactorului unei publicaţii online.

4. Raportul de control al Inspecţiei Judiciare a fost comunicat Tribunalului Cluj la începutul lunii decembrie 2018 şi nu au existat obiecţiuni."

Un alt aspect interesant este că, în timp ce la Curtea de Apel Cluj se prezenta bilanţul, eveniment la care au participat, conform presei locale, preşedintele CSM şi ministrul Justiţiei, la Tribunalul Cluj se organiza o mică revoltă anti-CSM şi anti-MJ. La finalul şedinţei de la Tribunalul Cluj, concluziile au fost prezentate judecătorul Cristi Danileţ, deşi acesta nu are funcţie de conducere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.