Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul Vâlcea a prelungit cu încă 30 de zile mandatele de arestare pentru 9 din cele 12 persoane reţinute pentru infracţiuni informatice

cugetliber.ro
inchisoare

Magistraţii Tribunalului Vâlcea au dispus, miercuri, prelungirea cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă pentru 9 din cele 12 persoane reţinute în urmă cu două luni pentru infracţiuni informatice, se arată într-o minută a instanţei vâlcene, agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Care sunt tarifele rovinietei din 2019

Potrivit sursei citate, în cazul celorlalţi trei măsura arestării preventive a fost înlocuită cu arestarea la domiciliu.

Cei 12 suspecţi sunt cercetaţi într-un dosar de fraude informatice, cu un prejudiciu de 3 milioane de euro, fiind arestaţi preventiv pe 23 noiembrie, în urma descinderii procurorilor DIICOT Vâlcea în 51 de locaţii din judeţele Vâlcea, Mureş, Bacău, Argeş, Olt, Ilfov, Giurgiu, Suceava şi în Bucureşti pentru destructurarea a cinci grupări infracţionale care, în perioada mai 2017 - noiembrie 2018, ar fi înşelat, prin intermediul sistemelor informatice, 500 de cetăţeni români şi străini.

"Activitatea infracţională a grupărilor, care au colaborat şi s-au sprijinit reciproc, a determinat implicarea în activitatea delictuoasă a unui număr de cel puţin 93 de suspecţi, care au avut diferite roluri şi au avut ca scop controlarea unor fluxuri financiare formate dintr-un număr total de 200 conturi deschise în România şi alte 9 ţări din Europa dar şi Mexic. Pe de altă parte, fluxurile financiare au fost utilizate pentru a frauda prin intermediul sistemelor informatice prin multiple moduri de operare un număr de cel puţin 500 de persoane vătămate prejudiciate cu o sumă totală de 3 milioane de euro", se preciza într-un comunicat al D.I.I.C.O.T. - B.T. Vâlcea, emis în urmă cu două luni.

Măsura dispusă miercuri de magistraţii vâlceni poate fi atacată în decurs de 48 de ore de la comunicare, se mai precizează în minuta Tribunalului Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.