Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trimestrul 2 ar putea fi mai slab, dar nu se opreşte activitatea din Ro, anunţă Grupul Rockwool, producător de vată bazaltică

https://vata-din-fibre-de-sticla-minerala.compari.ro/
Vata knerala rockwool

Grupul Rockwool, lider mondial în producţia de vată minerală bazaltică, care a deschis prima sa fabrică din România la sfârşitul anului trecut, nu are în plan oprirea activităţii din România, fiind redimensionate câteva părţi ale activităţii din fabrică, a declarat pentru News.ro Florin Popescu, business unit director Rockwool Balkans, care precizează că nu există nicio discuţie despre disponibilizări de personal sau tăieri de salarii în prezent, pentru cei 170 de angajaţi, potrivit news.ro.

Grupul Rockwool a deschis prima sa fabrică din România în luna decembrie 2019, o investiţie în valoare de 50 milioane euro, aceasta are o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an, fiind cea mai mare unitate de profil din ţară.

"Activitatea Rockwool România a fost afectată, ca pentru orice alte companie, prin faptul că a trebuit să trecem rapid la modul de lucru de la distanţă. Adaptarea a fost relativ uşoară, din punct de vedere tehnic, pentru că am avut în dotare echipamente care să permită oricând mobilitatea postului de lucru, precum si platformele digitale care să permită gestiunea activităţii şi a companiei de la distanţă", a declarat pentru News.ro Florin Popescu, business unit director Rockwool Balkans.

Acesta subliniază că grupul continuă să producă la fabrica din localitatea Ariceştii Rahtivani (Prahova) dar şi să aducă produse de la fabricile Rockwool din alte ţări.

Vezi si: Alexandru Rafila: Antiviralul Remdesivir, conceput pentru Ebola, ar putea fi declarat primul medicament autorizat pentru COVID-19 .

"Vânzările noastre au evoluat foarte bine în primul trimestru, fiind peste cele realizate anul trecut în aceeaşi perioadă. Ne aşteptăm ca evoluţia din trimestrul 2 să fie mai slabă, în linie cu activitatea mai redusă a partenerilor noştri locali. Continuăm să le livrăm clienţilor vată minerală bazaltică Rockwool într-un mod atent şi controlat", adaugă el.

Materia primă pentru producţia de la Ariceştii Rahtivani provine în cea mai mare parte din România, vata minerală bazaltică fiind obţinută prin procesarea bazaltului, o rocă vulcanică naturală care se găseşte în abundenţă în România.

Reprezentantul companiei mai spune că toţi angajaţii de la birourile din Ariceştii Rahtivani şi de la Bucureşti care îşi pot desfăşura activitatea de la distanţă lucrează de acasă în acest moment.

"În toate fabricile Rockwool din lume, inclusiv în cea din România, am luat măsuri excepţionale de igienă, precauţie şi distanţare socială. Fabricile noastre sunt mari şi există suficient spaţiu disponibil între posturile de lucru. Luăm în considerare orice surse de infectare, de la transport până la vestiare, şi acţionăm pentru reducerea oricărui risc. Punem pe primul loc siguranţa angajaţilor şi clienţilor noştri", mai spune el.

Întrebat dacă a oprit sau a redus activitatea la fabrica din România, Florin Popescu a precizat că nu a oprit activitatea, doar a redimensionat câteva părţi ale activităţii de la fabrică.

"Atât timp cât situaţia ne-o va permite, vom continua să funcţionăm şi să producem vată minerală bazaltică. Nu avem în plan oprirea activităţii, vom continua să livram şi să ne susţinem partenerii din piaţa locală, dar şi de la export", afirmă acesta.

Grupul are aproximativ 170 de angajaţi, dintre care 150 la Ariceştii Rahtivani.

"Nu există nicio discuţie despre disponibilizări de personal sau tăieri de salarii în acest moment. Noi ne dorim să ne păstrăm toţi angajaţii, fără a le afecta veniturile. Sunt mulţumit de modul în care angajaţii s-au mobilizat în această criză. Grupul Rockwool este solid din punct de vedere financiar şi are un model de afacere sustenabil încă de la începutul activităţii", afirmă Popescu.

De asemenea, el precizează că această pandemie este o provocare globală fără precedent.

"Un lucru e cert pentru săptămânile şi lunile următoare: nu există un plan predefinit, vom continua să luăm decizii înconjuraţi de incertitudine, ne adaptăm din mers fără a intra în panică. Ne vom îndeplini rolul nostru în limitarea răspândirii virusului", mai spune el.

Reprezentantul grupului declară totodată că au existat câteva mici întârzieri la livrări, doar pentru produsele aduse din alte ţări, datorită procedurilor mai complicate de la graniţă.

"Cererea din România este acoperită în bună măsură cu produse de la fabrica noastră locală, ceea ce reprezintă un avantaj pentru clienţii noştri. Materiile prime sunt achiziţionate cu precădere de la furnizori locali şi ne-am asigurat stocurile necesare. Astfel, producţia continuă într-un ritm mulţumitor şi suntem pregătiţi să satisfacem nevoile clienţilor noştri", adaugă el.

Fabrica este amplasată pe un teren de 30 de hectare, în parcul industrial Ploieşti West Park din localitatea Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti.

Produsele Rockwool, folosite în special pentru termoizolarea clădirilor, sunt livrate cu preponderenţă pe plan local, România fiind una dintre cele mai mari pieţe de izolaţii din Europa. O parte a producţiei merge la export, în special în ţări apropiate de România.

Rockwool România SRL este parte a Rockwool Group, cu aproximativ 11.600 de angajaţi în 39 de ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.