Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trimisul america în Siria dă asigurări - Retragerea trupelor americane nu va fi abruptă

Prokerala.com
douma siria

SUA nu-şi vor retrage abrupt şi rapid trupele din Siria şi se vor consulta îndeaproape cu aliaţii lor asupra acestei chestiuni, a declarat duminică trimisul special american în Siria, relatează Reuters preluată de Agerpres.

"Le spunem încontinuu (aliaţilor - n.r.) că nu va fi o retragere abruptă, rapidă, ci una pas cu pas", a declarat James Franklin Jeffrey la conferinţa pentru securitate de la Munchen, răspunzând preocupărilor aliaţilor în privinţa deciziei SUA de a-şi retrage contingentul de 2.000 de militari din această ţară.

În contextul discuţiilor privind o zonă sigură la frontiera turco-siriană, Jeffrey şi ministrul turc de externe Hulusi Akar au părut să aibă opinii diferite în privinţa miliţiilor conduse de kurzi care au luptat, cu susţinerea SUA, împotriva militanţilor Stat Islamic.

"Respectăm integritatea teritorială a Siriei, dar principala problemă este siguranţa şi securitatea frontierei turce şi a poporului turc", a spus Akar.

"Principala preocupare de securitate este de a scăpa de terorişti, indiferent că se numesc YPG (miliţii kurde) sau Daesh (Stat Islamic)", a adăugat el

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.