Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TROCUL POLITIC BUBUIE după cazul Caracal - Cristian Voiculescu, șeful Poliției Olt, UNS pe funcție după ce a picat examenul pentru adjunct

Cristian Voiculescu IPJ Olt

Cristian Voiculescu, șeful Poliției Olt, a ajuns în funcție prin împuternicire, la cinci luni după ce a picat examenul pentru a deveni adjunct. Șeful destituit, Florin Alexe, a fost anterior polițist de crimă organizată. Oamenii spun că la Olt funcțiile sunt un „troc politic”.

Florin Alexe, adjunctul șefului Poliției Olt, a fost polițist la crimă organizată. Despre el se știu foarte puține lucruri, mai ales că a fost numit prin împuternicire în urmă cu trei luni. După crima de la Caracal, el a fost destituit, conform Mediafax.

Citește și: CLEPSIDRA MORȚII Ce s-a întâmplat în cele 19 ore scurse între apelul la 112 și MOARTEA fetei ucise la Caracal

Împuternicirile în funcție sunt la ordinea zilei în Inspectoratul de Poliție al județului Olt. De patru ani, de când fostul șef al IPJ, Cătălin Florescu, a lăsat inspectoratul pentru a fi șef al Centrului Național de Perfecționare a Polițiștilor Slatina, nu a mai fost un alt șef admis prin examen.

Neoficial, oamenii spun că șefii Poliției Olt sunt „oamenii PSD” și că postul de șef al Poliției a fost tot timpul un „troc politic”.

De altfel, se pare că Voiculescu ar fi ajuns la șefia IPJ Olt după fricțiunea dintre Liviu Dragnea și Paul Stănescu.

Mai exact, lui Ionuț Sârbu, fostul șef al Poliției Olt, înainte de Voiculescu, i s-ar fi terminat mandatul de împuternicire, iar postul nu a fost scos la concurs.

Așa a venit Voiculescu, care ar fi fost sprijinit de „aripa” Iordache, Vâlcov, Dragnea, spun surse din poliție.

De altfel, Voiculescu a fost numit prin împuternicire în 31 martie 2019, la cinci luni după ce a dat examen pentru a ocupa un post de adjunct al Poliției Olt, acesta fiind notat cu 5,5, motiv pentru care a fost respins. Ca „recompensă”, a fost numit șef al IPJ Olt.

Voiculescu era în concediu când s-a produs crima din Caracal.

Alexandra, o fată în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, ea a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

O altă eroare ar fi legată de faptul că polițiștii din Caracal știau locația în care se afla Gheorghe Dincă încă de noaptea, dar nu au organizat un flagrant, așa cum le permitea legea, ci au preferat să aștepte autorizație de percheziție pentru dimineața, ceea ce a dus la o întârziere de 3 ore.

Ca urmare a intervenției defectuoase, chestorul Ioan Buda, șeful Poliției Române, a fost demis, iar premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a mai cerut demiterea prefectului și a șefului Inspectoratului Județean de Poliție Olt.

Mai mult, Dăncilă spune că STS a răspuns „în cel mai iresponsabil mod" la toate întrebările. „Îi solicit personal directorului serviciului lămuriri în acest caz, în cel mai scurt timp. Dar oricare ar fi răspunsul, este inadmisibil să nu existe acuratețe în localizare în secolul 21", a mai transmis șeful Executivului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va aștepta marți, în ședina CSAT. o evaluare pe cazul de la Caracal.

Anchetatorii încearcă acum să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună și care era din județul Dolj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.