Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trofeul Festivalului Internaţional `Cerbul de Aur 2018` - câştigat de Inis Neziri din Albania

Televiziunea Romana
cerbul de aur sigla

Trofeul Festivalului Internaţional "Cerbul de Aur 2018" - câştigat de Inis Neziri din Albania. El a încasat astfel premiul valorând în bani 25 de mii de euro. Marele trofeu a fost decernat de Luminita Dobrescu.

Pe lângă marele trofeu, au fost decernate și premii pentru primele trei locuri ale podiumului. Laureații sunt:

  1. Locul: Olivier Kaye (Belgia)
  2. Locul: Antonia Gigovska (Macedonia)
  3. Locul3: Kelly Joyce (Franţa)

Olivier Kaye (Belgia) și-a primit statueta de la actorul Gabriel Garko. El a fost surprins și vădit emoționat. Spectatorii l-au încurajat încă o dată cu aplauze în interpretarea hitului Holograf din 2000 - "Să nu-mi iei niciodată dragostea". Olivier a fost preferatul publicului.

Cântăreața Gigliola Cinquetti, membră a juriului și invitată în recital în prima seară a festivalului, a premiat-o pe Antonia Gigovska.

Kelly Joyce (Franţa) a fost felicitată de Kristina Cepraga Goodwin, care i-a transmis statueta locului al treilea.

Au fost acordate și următoarele premii speciale:

  • Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti: Raluca Blejușcă (România)
  • Premiul Municipiului Braşov: Ryan O’Shaughnessy (Irlanda)
  • Premiul Judeţului Braşov: Damiano Borgi (Italia)
  • Premiul Publicului: Olivier Kaye (Belgia)
  • Premiul Presei Festivalului: Ovidiu Anton (România)
  • Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune: Lidia Isac (Republica Moldova)

Premiul de popularitate a fost câștigat de Olivier Kaye (Belgia), în urma votului online. Fanii și-a votat favoriții în cadrul unui sondaj pe pagina de Facebook a festivalului.

Jurnaliștii acreditați la festival i-au acordat votul majoritar lui Ovidiu Anton, care a interpretat melodia "Copacul". Premiul i-a fost oferit de Smaranda Vornicu-Shalit (directorul festivalului).

Raluca Blejușcă a interpretat cel mai bine o melodie românească, premiul fiindu-i decernat de Mădălin Voicu. Primarul Municipiului Brașov, George Scripcarul, i-a înmânat premiul special irlandezului Ryan O’Shaughnessy (Irlanda), iar Adrian-Ioan Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov i-a oferit premiul din partea județului italianului Damiano Borgi (Italia).

La ediţia din acest an, juriul a fost format din: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România).

La concursul de interpretare au participat 18 concurenți din 15 țări: Raluca Blejușcă (România), Dinaya (Kazakhstan), Dora Gaitanovici (România), Ryan O’Shaughnessy (Irlanda), Damiano Borgi (Italia), Jorge Gonzalez (Spania), Lidia Isac (Republica Moldova), Omer Netzer (Israel), Olivier Kaye (Belgia), Basti (San Marino), Inis Neziri (Albania), John Karayiannis (Cipru), Tiziana Camelin (Italia), Ovidiu Anton (România), Amaliya Margaryan (Armenia), Karl William Lund (Marea Britanie), Antonia Gigovska (Macedonia) și Kelly Joyce (Franţa).

În cadrul recitalurilor, Nicole Scherzinger a ridicat audienţa în picioare, cântând atât hituri solo, cât şi melodii de succes din perioada în care a activat în trupa Pussycat Dolls.

Sâmbătă seara a concertat și Eleni Foureira, cântăreața din Grecia care a obținut locul 2 la Eurovision Song Contest 2018 reprezentând Cipru. Ea a făcut parte și din juriul Concursului de interpretare. Interpretă pop, actriţă, dansatoare şi fashion designer, Eleni are la activ 4 albume și 42 de single-uri.

Seara a cuprins și un recital The Motans, încheindu-se cu un concert Carla’s Dreams. Gala Festivalului a fost urmărită de peste 5500 de spectatori prezenți în Piața Sfatului din Brașor și de telespectatorii TVR. Evenimentul a fost prezentat de Iulia Vântur, care l-a avut invitat pe scenă pe actorul Gabriel Garko, invitat special al Festivalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.