Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia folosește o fabrică de troli pentru a propaga informațiile dorite

Pinterest
troli hackeri

Trolii pro-ruși duc un război informațional dintr-o fabrică veche din Sankt Petersburg, vizând lideri occidentali și transmițând propaganda Kremlinului despre Ucraina, a declarat duminică guvernul britanic, citat de Le Figaro.

Raportul, ai cărui autori nu au fost identificați din motive de securitate, „arată modul în care Kremlinul folosește o fabrică de troli pentru a transmite minciuni pe rețelele sociale și în comentariile de pe site-uri cu o audiență mare”, a precizat Ministerul britanic de Externe, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, această campanie de dezinformare rusă „este menită să manipuleze opinia publică internațională cu privire la războiul rusesc din Ucraina”.

Agenții pro-ruși recrutează troli pe Telegram, care sunt plătiți pentru a ținti conturile mass-media occidentale și ale liderilor de pe rețelele de socializare și pentru a transmite propagandă pro-Kremlin.

„Nu putem permite Kremlinului și fabricilor sale de troli să ne invadeze spațiile online cu minciunile lor”, a reacționat ministrul britanic de externe Liz Truss.

„Guvernul britanic și-a alertat partenerii externi și va continua să lucreze cu aliații săi și cu platformele online pentru a combate operațiunile rusești”.

Se bănuiește că operațiunea are legături cu Evgheni Prigojin, fondatorul celei extinse ferme de boți, Internet Research Agency.

Urme ale operațiunii au fost detectate pe opt platforme de socializare, inclusiv Telegram, Twitter, Facebook și TikTok.

Principalele inovații tactice ale metodologiei operaționale includ utilizarea VPN-urilor și amplificarea deliberată a conținutului „organic” care sprijină poziția Kremlinului.

Toate aceste metode contribuie la evitarea detectării și interceptării de către platformele de socializare.

Activitatea este concentrată pe postarea de comentarii, mai degrabă decât pe crearea de conținut original – o tactică susceptibilă să reducă riscurile de a fi detectați de platformele de socializare pentru comportamente neautentice coordonate și/sau conținut dăunător.

O altă tactică este căutarea de „conținut organic” postat de utilizatori autentici, coerent cu liniile promovate de Kremlin, și amplificarea acestor mesaje.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.