Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trucul care face senzație pe TikTok. O metoda ieftină te ajută să ai părul lung și strălucitor

Haircare
par frumos

Un păr lung și strălucitor poate fi obținut cu un tratament simplu, preparat acasă. Trucul care face senzație pe TikTok este o modalitate ieftină de îngrijire, dar și de stimulare a creșterii firelor de păr. Mai mult decât atât, este puțin costisitor.

Apa de rozmarin nu are doar calități anctibacteriene care îți curăță delicat părul, dar stimulează și creșterea acestuia, relatează click.ro Tratamentul se obține ușor și aveți nevoie de doar 2 ingredinete: apă și rozmarin.

Puneți un litru de apă distilată într-un recipient și adăugați frunze uscate de rozmarin. După, lăsați timp de 5 ore la infuzat. Când s-a răcit, amestecul poate fi diluat, fie în apă pentru a forma o clătire, fie în șampon. În ambele cazuri, creați un raport de 4 la 1. După spălarea cu șampon, folosiți apa de rozmarin pentru a clăti părul.

Proprietățile binefăcătoare ale rozmarinului

Un extraordinar antiseptic, rozmarinul a fost folosit pentru purificarea aerului până în secolul XX în spitalele din Europa, prin arderea de crenguţe. Proprietăţile binefăcătoare ale plantei sunt date de diferite tipuri de antioxidanţi pe care le conţine. Planta este foarte de bogată în vitamine din complexul B, cantităţi importante de vitamina A şi vitamina C. În plus, terapia cu rozmarin contribuie la evacuarea bilei, stimulează secreţia gastrică , reduce balonările, tratează frigiditatea şi impotenţa (în egală măsură).

Activează circulația sanguină la nivelul scalpului

În tratamentele externe, rozmarinul şi-a dovedit eficacitatea în întărirea şi regenerarea firului de păr şi în activarea microcirculaţiei sanguine la nivelul pielii capului. Combate alopecia, seboreea, iar prin proprietăţile cicatrizante, antiseptice şi antimicrobiene, intervine în vindecarea unor dermatoze, plăgi deschise, răni purulente şi înţepături de insecte.

Uleiul esențial de rozmarin, obținut din planta de gătit comună, este un ulei cu o mare popularitate în medicina naturistă. Studiile arată că acest ulei esențial poate să aducă beneficii sănătății prin îmbunătățirea capacității cognitive și a memoriei, combaterea căderii părului, ameliorarea durerii și inflamației, respingând anumite insecte și ameliorând stresul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.