Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trucuri pentru eliminarea pesticidelor din fructe și legume

legume fructe

Consumul zilnic de fructe și legume proaspete este recomandat atât persoanelor sănătoase, dar mai ales, celor care suferă de diverse avitaminoze. Dar, te-ai gândit vreodată că acestea îți pot pune sănătatea în pericol? Află care dintre ele conțin un nivel ridicat de pesticide și cum să le speli corect înainte de a le mânca.

Este din ce în ce mai greu să mănânci sănătos. Deși sunt alimente benefice sănătății, fructele și legumele sunt tratate cu substanțe toxice. Te hrănești cu iluzia că mănânci sănătos, dar, de fapt, otrăvești corpul cu chimicale extrem de nocive, potrivit Click.

Pentru a evita complicațiile și eventualele probleme de sănătate, trebuie să ții cont de câteva sfaturi practice de eliminare a pesticidelor din mâncare.

Pesticidele din fructe si legume – cum le poți elimina?

Mulți cred că, prin simpla spălare cu apă a fructelor și legumelor, pesticidele pot fi îndepărtate, dar spălarea numai cu apă nu este suficientă.

Evită fructele și legumele care arată impecabil. De asemenea, ocolește legumele și fructele a căror coajă este îndepărtată pe alocuri, deoarece coaja este singura care protejează fructul propriu-zis de contaminarea cu pesticide.

În cazul legumelor cu multe frunze, precum varza sau salata verde, se recomandă spălarea atentă a fiecărei frunze în parte şi îndepărtarea frunzelor de la suprafaţă.

Folosește apa caldă

O spălare temeinică a fructelor și legumelor în apă caldă te poate ajuta să scapi de unele substanțe toxice înainte de a le consuma. Astfel, prin spălarea cu apă rece, doar în jur de 75 până la 80% din reziduuri sunt îndepărtate.

Apa cu sare

O bună soluție de îndepărtare a pesticidelor ar fi spălarea fructelor și legumelor cu apă sărată. Astfel pot fi îndepărtate majoritatea reziduurilor provenite din pesticide care se află în mod normal la suprafață. Apa sărată te ajută să elimini cea mai mare parte a reziduurilor care există pe suprafața lor.

Oțet sau suc de lămâie

Un alt truc care te poate ajuta să scapi de chimicale este să speli fructele sau legumele cu oțet sau suc de lămâie. Trebuie doar să le scufunzi într-o soluție cu 10% oțet și 90% apă, pentru 15-20 de minute.

Curăță de coajă

Una dintre cele mai simple tehnici de îndepărtare a reziduurilor provenite din pesticide este curățarea fructelor și a legumelor de coajă.

Legumele cu cele mai puține pesticide

Printre legumele cu cele mai puține pesticide se numără porumbul dulce, ceapa, vinetele, conopida, cartofii dulci, dar și varza. Micile găuri din frunzele de suprafaţă  la varză sunt o dovadă clară că acestea au fost „vizitate“ de insecte, ceea ce înseamnă că nu au fost tratate cu pesticide.

Portocalele, mandarinele, clementinele, lămâile, grepfrutul sunt  fructe la care conţinutul de pesticide se poate dovedi dăunător pentru sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.