Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trucurile simple care elimină problema condensului de pe geamuri

F. P.
condens gemuri

Pe măsură ce se instalează vremea rece, problema condensului pe ferestre se agravează. Prezența acestuia poate duce la apariția mucegaiului. Cu toate acestea, este posibil să evitați excesul de umiditate. O metodă ieftină, ușoară și rapidă ajută la asigurarea faptului că geamurile nu se umezesc în timpul iernii. Este suficient doar să le ungeți cu o soluție accesibilă. Ingredientul cheie se află cu siguranță în bucătăria ta. Este vorba de un detergent pentru spălarea vaselor.

Un truc ieftin și ușor împotriva condensului

Săpunul protejează perfect geamurile de aburirea pe timp de iarnă. În acest scop, folosind o picătură de detergent de vase. Aceasta creează o barieră pe geam care nu va permite acumularea de apă.

Ce trebuie să faceți pentru a scăpa de problemă:

Aplicați o picătură mică de lichid de spălat vase pe o cârpă groasă din microfibră. Preparatul trebuie să fie într-o cantitate foarte mică, astfel încât să fie aplicat într-un strat subțire și să nu contamineze geamul.

Treceți treptat detergentul pe întreaga suprafață a geamului.

Veți fi surprins cât de bine funcționează acest truc - previne transpirația și pare să respingă apa.

Trucul cu sare

Există un alt truc simplu, cu ajutorul căruia problema poate fi rezolvată fără efort. Modalitatea ideală de a face faţă condensului este o cantitate mică de sare aşezată pe pervaz.

O farfurie mică în care a fost presărată sare gemă se pune lângă fereastră. Sarea absoarbe perfect umezeala, în plus nu este toxică şi este complet inofensivă – niciunul dintre membrii familiei nu va avea alergii sau iritaţii în urma utilizării acestui produs.

După un timp, sarea se poate întări – acest lucru se întâmplă din cauza absorbţiei umidităţii – fiind suficient doar să o punem în cuptorul cu microunde pentru câteva minute pentru a se usuca, apoi poate fi folosită din nou.

Alcool etilic și glicerina

Un al truc presupune doar două mijloace accesibile și ieftine. Este vorba despre alcool etilic (vodca este potrivită în acest scop) și glicerină. Aceste două componente trebuie amestecate într-un raport de 150 ml la 15 ml. Ștergeți bine ferestrele cu lichidul rezultat.

După aceea, rămâne să ștergem suprafața cu o cârpă uscată de lână sau de bumbac. Ca urmare, pe sticlă se formează o peliculă rezistentă la umiditate, care vă va ajuta să uitați de condensul de pe ferestre pentru o lungă perioadă de timp.

Principalele motive pentru apariția condensului

Următoarele motive stau la baza formării excesului de umiditate:

  • Ventilație slabă - cea mai rece suprafață din camera încălzită este geamul ferestrei. Prin urmare, vaporii conținuți în aer se depun întotdeauna pe ferestre. Excesul de umiditate se formează în timpul procedurilor de îmbăiere, curățare și gătit. Pentru a menține un microclimat optim, spațiile trebuie să fie dotate cu un sistem de ventilație care să favorizeze fluxul de aer uscat. Un sistem de ventilație defectuos este principala cauză a condensării. În cazul ferestrelor din lemn, spre deosebire de cele din plastic, aburirea este mai puțin frecventă. Acest lucru se datorează densității mai mici a tâmplăriei din lemn - ventilație naturală.
  • Pervazul larg al ferestrei - apa se poate acumula sub fereastră dacă pervazul este prea larg și dacă se folosesc perdele groase. Astfel de obstacole împiedică aerul cald să se ridice și să încălzească geamul. Fereastra se răcește excesiv și pe suprafața ei apar picături de apă.
  • Depresurizarea - în locurile în care fereastra este depresurizată, apare condens în interior și apare gheață. Motive pentru depresurizare: ferestre vechi din lemn, defecte, instalarea neprofesionistă a ferestrelor cu geamuri duble.

Comportamentul locuitorilor afectează, de asemenea, umiditatea din cameră:

  • gătitul constant fără utilizarea ventilației, aerisirea;
  • utilizarea frecventă a băii;
  • instalații sanitare defecte;
  • uscarea unor cantități mari de haine;
  • un număr mare de flori pe pervazurile ferestrelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.