Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump a identificat fonduri pentru construirea zidului de la graniţa cu Mexicul

www.aldianews.com
Trump Mexic

Promisiunea preşedintelui american Donald Trump de a folosi fonduri deja existente pentru a începe cât mai repede construirea zidului de la graniţa cu Mexicul s-a lovit deja de un obstacol financiar, potrivit unor documente oficiale citate de Reuters. Conform angajamentelor electorale şi de după învestitura noii administraţii, proiectul urma să fie finanţat din "fonduri şi resurse deja existente" ale Departamentului pentru Securitate Internă (DHS).

Până acum însă, DHS a identificat doar 20 de milioane de dolari pe care îi poate redirecţiona către proiectul a cărui valoare este estimată la mai multe miliarde de dolari, indică un document redactat de către reprezentanţii agenţiei şi transmis săptămâna trecută Congresului. În raport se arată că fondurile ar fi suficiente pentru a acoperi câteva dintre contractele pentru realizarea de prototipuri ale zidului, dar nu sunt de ajuns pentru a demara şi construcţia propriu-zisă. Asta înseamnă, potrivit Reuters, că preşedintele va trebui să convingă Congresul să aloce banii de care mai este nevoie.

Costul unei bariere care să se întindă pe toată frontiera sudică a SUA ar fi de 21,6 miliarde dolari. Preţul ar fi de 9,3 milioane de dolari pentru fiecare 1,6 kilometri, în cazul în care se va construi un gard, sau 17,8 milioane de dolari pentru fiecare 1,6 kilometri, în cazul în care se va construi un zid. Trump a afirmat în trecut că va cere Congresului să aloce suma pe care fondurile deja existente nu o pot acoperi şi că va pune presiune pe autorităţile din Mexic ca să le returneze contribuabililor americani aceşti bani, cândva în viitor, conform Agerpres.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, a spus că va include alocarea de fonduri pentru proiect în anul fiscal următor. El a estimat că întregul cost va fi cuprins între 12 şi 15 miliarde de dolari. Mulţi republicani din Congres au anunţat însă că vor vota împotriva unui proiect care nu va compensa costurile cu reduceri ale cheltuielilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.