Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump a stârnit FURIE în SUA, după declarațiile scandaloase făcute în urma violențelor din Charlottesville: Ce au spus vedetele americane

trump

Reacţiile s-au înmulţit marţi după noile declaraţii ale preşedintelui american, Donald Trump, care a atribuit responsabilitatea violenţelor de la Charlottesville atât militanţilor de extremă-dreaptă, cât şi contramanifestanţilor.

AFP prezintă principalele reacţii din Statele Unite. Unele se mărginesc să condamne, cum a făcut Donald Trump luni şi apoi marţi, grupările de extremă-dreaptă. Altele refuză ideea ca responsabilitatea să fie împărţită de contramanifestanţi în mod egal cu extremiştii de dreapta.

Citește și: Oferta americanilor pentru Kim Jong Un: Ce încearcă SUA pentru a nu porni RĂZBOIUL

"Trebuie să fim clari. Supremaţia albă este dezgustătoare", a scris pe Twitter preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan. "Această intoleranţă se opune tuturor valorilor ţării. Nu poate fi nicio ambiguitate morală", a adăugat el.

"Violenţa la Charlottesville a fost alimentată de o singură parte: de naţionalişti albi care răspândesc rasismul, intoleranţa şi intimidarea", a declarat pe Twitter senatorul democrat de Virginia Tim Kaine, colistier al lui Hillary Clinton în alegerile prezidenţiale din 2016.

"O singură parte" este responsabilă de violenţe, a scris pe Twitter Southern Poverty Law Center care supraveghează grupările extremiste americane. "Supremaţia albă este întotdeauna o eroare", a menţionat organizaţia.

"Să acuzi 'ambele părţi' după Charlottesville?! Nu", a declarat reprezentanta republicană de Florida Ileana Ros-Lehtinen. "Întoarcerea la relativism atunci când vorbim de KKK, simpatizanţi nazişti şi naţionalişti albi? Clar nu", a adăugat ea, conform Agerpres.

"Preşedintele Trump este un simpatizant al naţionaliştilor albi neonazişti", a afirmat într-un comunicat Steven Goldstein, şeful Centrului Anna Franck pentru respectul reciproc, o organizaţie pentru apărarea drepturilor omului din Statele Unite.

"Fără o declaraţie pregătită, acest preşedinte spune ce gândeşte cu adevărat: a-i pune pe acelaşi plan pe neonazişti şi pe cei care apără drepturile civile este ruşinos şi lipsit de raţiune", a comentat pe Twitter actriţa şi cântăreaţa Barbra Streisand.

Citește și: Seulul BLOCHEAZĂ intervenția în forță a SUA în Coreea de Nord: Anunțul clar al sud-coreenilor

"Ceea ce era weekendul cel mai ruşinos al preşedintelui tocmai s-a prelungit pe termen nelimitat" cu noile sale declaraţii, a afirmat într-u mesaj pe Twitter actriţa şi militanta Mia Farrow.

"Ura a existat mereu în America. Ştim asta, dar Donald Trump a făcut-o să fie din nou la modă", a scris pe Twitter baschetbalistul LeBron James.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.