Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump amână noi sancţiuni cu privire la Rusia în legătură cu arsenalul chimic sirian

trump, casa alba

Donald Trump a amânat adoptarea unor noii sancţiuni contra Rusiei şi pare puţin dispus să le aprobe, mai puţin dacă Moscova comite atacuri cibernetice sau provoacă, potrivit unui oficial guvernamental de rang înalt, scrie news.ro.

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU Nikki Haley a anunţat duminică faptul că administraţia americană pregăteşte o nouă serie de măsuri contra Rusiei, cu scopul de a sancţiona faptul că-l susţine pe preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Haley a declarat într-un interviu pentru postul CBS că aceste sancţiuni ar fi urmat să fie anunţate la începutul săptămânii de către secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin.

Aceste sancţiuni, preciza ea, ar viza companii ruse suspectate de legături cu arsenalul chimic sirian.

”Ambasadoarea a mers prea departe de data asta”, a declarat acest oficial de rang înalt pentru Reuters, confirmând sub protecţia anonimatului o informaţie dezvăluită de cotidianul The Washington Post (WP).

Donald Trump, a adăugat el, şi-a luat decizia de teama unor noi sancţiuni, imediat după atacurile americane în Siria, în coordonare cu Franţa şi Marea Britanie, cu scopul de a nu-şi complica iniţiativele în vederea unor negocieri cu Vladimir Putin pe tema extremismului islamist, reglementarea Internetului şi alte dosare în curs.

Preşedintele american, a adăugat sursa citată, rămâne convins că poate negocia cu omologul său rus, dar o multiplicare a declaraţiilor şi gesturilor negative îl va împiedica să obţină ceva.

Serviciile lui Nikki Haley nu au comentat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.