Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump apără decizia fostului său consilier de a depune mărturie sub protecţia imunităţii

Preşedintele american Donald Trump a apărat vineri propunerea fostului său consilier pe probleme de securitate Michael Flynn de a depune mărturie în cadrul anchetelor din Congres privind potenţialele legături cu Rusia ale echipei de campanie a miliardarului, atât timp cât nu este inculpat, relatează Reuters, conform agerpres.

"Mike Flynn ar trebui să încerce să obţină imunitate, pentru că asta este o vânătoare de vrăjitoare (scuză pentru pierderea majoră din alegeri) de proporţii istorice din partea media şi a democraţilor", a scris Donald Trump într-o postare pe contul său de Twitter.

Diplomaţi ai Ambasadei SUA, concediaţi pentru consum şi trafic de DROGURI - VIDEO

Michael Flynn a propus FBI şi congresmenilor care anchetează legăturile unor apropiaţi ai preşedintelui american cu Rusia să fie audiat în schimbul imunităţii, a informat joi seară Wall Street Journal, citat de AFP.

Această ofertă, prezentată prin intermediul avocatului său poliţiei federale americane, precum şi celor două comisii de anchetă din Camera Reprezentanţilor şi Senat, nu a fost deocamdată acceptată, a precizat cotidianul american pe site-ul său, citând responsabili din cadrul anchete, rămaşi sub protecţia anonimatului

"Nu ştim dacă Michael Flynn a propus să vorbească despre aspecte specifice din perioada în care a lucrat pentru Donald Trump, dar faptul că el caută imunitatea sugerează că Flynn simte că ar putea să se confrunte cu probleme judiciare după scurta sa trecere prin postul de consilier pe probleme de securitate naţională", a explicat cotidianul, citând un responsabil.

Avocatul lui Michael Flynn, Robert Kelner, nu a dorit să facă niciun comentariu pentru Wall Street Journal.

Stare de Urgenţă în SUA. Un incendiu puternic a provocat PRĂBUŞIREA unei autostrăzi - FOTO/VIDEO

Fost director al serviciului de informaţii militare demis de Barack Obama, apoi recrutat de Donald Trump, Michael Flynn a fost numit în funcţia de consilier pe probleme de securitate naţională în noiembrie, după ce a fost un colaborator apropiat al omului de afaceri republican în timpul campaniei.

El a fost constrâns să demisioneze la 13 februarie, după dezvăluirea unor contacte repetate cu ambasadorul rus în Statele Unite, chiar în momentul în care administraţia Obama impunea sancţiuni Moscovei.

Anchete ale Congresului şi ale FBI încearcă să stabilească implicarea Rusiei în campania prezidenţială din 2016, în special eventuale înţelegeri secrete între anturajul lui Donald Trump şi responsabili ruşi, lucru dezminţit de preşedintele american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.