Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump reacționează dur la solicitarea de audiere din Congres: Un Fiasco. De ce sunt chemat acum înaintea alegerilor?

digi24.ro
Donald Trump

Fostul preşedinte american Donald Trump a denunţat joi un "fiasco total" al comisiei parlamentare de anchetă privind atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, care îl va chema la audieri pentru a-l interoga cu privire la rolul său în evenimente, transmite AFP preluat de agerpres.

Fără a spune dacă intenţionează să respecte citaţia de a se prezenta în faţa acestei comisii, Donald Trump s-a întrebat de ce nu l-au convocat congresmenii "cu luni în urmă".

"De ce au aşteptat până la sfârşit, până în ultimele momente ale ultimei lor întâlniri? Deoarece comisia este un FIASCO total care a servit doar pentru a ne diviza şi mai mult ţara", a scris liderul republican pe reţeaua sa de socializare Truth Social.

Comisia parlamentară care investighează rolul lui Donald Trump în atacul asupra Capitoliului a votat joi, în unanimitate, pentru a-l cita pe fostul preşedinte să se prezinte în faţa membrilor săi. Potrivit investigaţiilor sale, comisia a arătat că fostul preşedinte plănuise "cu mult timp înainte" să se declare învingător la alegerile din 2020, chiar înainte ca rezultatele să fie cunoscute. În această audiere publică, comisia s-a concentrat pe "starea de spirit", "intenţiile şi motivaţiile" preşedintelui Trump.

Comisia de anchetă, formată din şapte democraţi şi doi republicani, urmăreşte să facă lumină în privinţa comportamentului preşedintelui înainte, în timpul şi după asaltul asupra Capitoliului. Raportul investigaţiilor urmează să fie publicat până la sfârşitul anului, dar probabil nu înaintea alegerilor parlamentare de la jumătatea mandatului din 8 noiembrie, care vor determina ce partid va controla Congresul pentru restul mandatului preşedintelui Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.