Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump face anunțul: După ce voi prelua președinția, lucrurile se vor schimba cu privire la Israel

donald trump suparat

Israelul nu se va conforma rezolutiei care cere oprirea colonizarii, adoptata vineri de Consiliul de Securitate al ONU, a anuntat biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu. "Israelul respinge aceasta rezolutie antiisraeliana rusinoasa a Natiunilor Unite si nu i se va conforma', se arata intr-un comunicat al biroului premierului israelian. "In conditiile in care Consiliul de Securitate al ONU nu face nimic pentru a opri masacrul a jumatate de milion de persoane in Siria, el se raliaza impotriva singurei democratii adevarate din Orientul Mijlociu, Israelul, si numeste zidul de vest (Zidul Plangerii) 'teritoriu ocupat' ", se mentioneaza in comunicat, conform Agerpres.

Citeşte şi: Dramă pentru o vedetă de la PRO TV operată pe creier: 'Nu-mi amintesc de voi' / FOTO

Rezolutia adoptata vineri de ONU si initiata de Egipt cere Israelului "sa opreasca imediat si complet orice activitate de colonizare in teritoriul palestinian ocupat, inclusiv in Ierusalimul de Est', unde se afla Zidul Plangerii, locul cel mai important al iudaismului. Rezolutia a fost adoptata de Consiliul de Securitate dupa ce SUA au decis sa nu-si foloseasca dreptul de veto. In textul rezolutiei se arata ca Israelul incalca legislatia internationala si ca demersul sau este un obstacol in calea implementarii solutiei a doua state. Comunitatea internationala critica de multa vreme politica Israelului cu privire la coloniile din Cisiordania. In 2011, Washingtonul si-a exercitat dreptul de veto asupra unei rezolutii similare, pe motiv ca ar afecta procesul de pace in Orientul Mijlociu.

Citeşte şi: Alertă în Statele Unite: ISIS se pregăteşte să comită un atac terorist peste Ocean

Initial, rezolutia fusese amanata dupa ce Donald Trump l-a sunat pe presedintele Egiptului. ''Cei doi lideri au cazut de acord asupra importantei de a-i da noii administratii americane o sansa de a gestiona toate aspectele cauzei palestiniene pentru a se ajunge la un acord complet'' a anuntat oficial presedintia de la Cairo. Trump, ale carui promisiuni de campanie o includ si pe cea referitoare la recunoasterea Ierusalimului drept capitala a Israelului, a facut apel joi la administratia presedintelui in exercitiu Barack Obama sa recurga la dreptul sau de veto. Rezolutia plaseaza Israelul ''intr-o pozitie foarte proasta de negociere'', afirma el intr-un comunicat. Dupa adoptarea rezolutiei, Trump a anuntat ca dupa ce va prelua conducerea Statelor Unite, „lucrurile se vor schimba complet”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.