Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump îi SFIDEAZĂ pe democrați după vizita lui Lavrov: 'Rusia se PRĂPĂDEȘTE de râs'

Trump vs twitter

Preşedintele american, Donald Trump, a publicat joi pe Twitter două fotografii făcute cu o zi înainte în Biroul Oval, una cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi cealaltă cu omologul său ucrainean, Pavlo Klimkin, cu menţiunea "Să facem pace!", transmite AFP.

"Ieri, în aceeaşi zi - Am avut întrevederi cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi cu ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin", a scris Donald Trump, adăugând cu litere mari menţiunea: "Să facem pace!", însoţită de semnătura sa.

Demnitarul ucrainean s-a întâlnit miercuri cu vicepreşedintele Mike Pence, dar întâlnirea cu Donald Trump nu figura pe agenda preşedintelui american, anunță Agerpres.

Citește și: Coreea de Nord, pe un butoi de pulbere: Decizia ȘOC luată de China și Coreea de Sud

Rusia şi Ucraina sunt în conflict din 2014 şi după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, un subiect care afectează relaţiile dintre Washington şi Moscova.

Acest mesaj pe Twitter în care Donald Trump pozează ca pacificator între Rusia şi Ucraina a fost publicat într-un moment în care Casa Albă are de înfruntat valul de ostilitate declanşat marţi seară de demiterea directorului FBI, James Comey.

Executivul american nu reuşeşte să convingă că mazilirea patronului poliţiei federale nu este legată de ancheta în curs asupra presupuselor legături dintre membri ai campaniei miliardarului republican şi Rusia.

Pe de altă parte, publicare de către Moscova a unor fotografii care îl arată pe Donald Trump zâmbind în timp ce îi strânge mâna lui Lavrov alături de ambasadorului rus la Washington, Serghei Kisliak, a pus, de asemenea, administraţia americană într-o situaţie delicată.

Această întrevedere este văzută ca o reuşită lovitură diplomatică pentru Kremlin, într-un moment în care preşedinţia Trump se confruntă cu acuzaţii de complicitate între anturajul preşedintelui şi responsabili ruşi, printre care Serghei Kisliak.

"Rusia trebuie să se prăpădească de râs văzând cum SUA se sfâşie din cauza unei 'scuze' a democraţilor pentru că au pierdut alegerile", a scris pe Twitter preşedintele american mai devreme în cursul zilei de joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.