Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump îl asigură pe Abe de ajutorul său în problema răpirii unor cetăţeni japonezi de către Coreea de Nord

Mother Jones
shinzo abe

Preşedintele american Donald Trump a dat asigurări că va ajuta Tokyo să-i readucă în ţară pe cetăţenii japonezi răpiţi în anii '70 şi '80 de Coreea de Nord, într-o conferinţă de presă comună, în Florida, cu premierul japonez Shinzo Abe, scrie AFP, conform news.ro.

”Vom lucra foarte dur cu privire la această problemă şi vom lucra dur pentru a încerca să-i readucem pe aceşti oameni - foarte, foarte dur”, a declarat miercuri Trump.

Această problemă afectează relaţiile între Japonia şi Coreea de Nord, iar Shinzo Abe poartă adesea o fundă albastră în mintirea persoanelor răpite.

Abe i-a mulţumit lui Trump pentru susţinerea sa în acest dosar.

Coreea de Nord a recunoscut în 2002 că a răpit 13 japonezi cu scopul de a-şi forma spionii în limba japoneză şi în obiceiurile japoneze, însă Guvernul japonez numără oficial cel puţin 17.

Cu toate acestea, numărul lor ar putea să fie mai mare, în contextul în care poliţia japoneză a înregistrat 800 de dispariţii, în care nu poate fi exclusă o răpire de către Phenian.

În virtutea unui acord încheiat la Stockholm, în mai 2014, Coreea de Nord a întreprins din nou anchete vizând orice răpiri de cetăţeni japonezi, un avans considerabil într-o problemă care a blocat mult timp relaţiile între Tokyo şi Phenian.

Însă,  de atunci, nu s-au mai înregistrat progrese aproape deloc, într-o atmosferă de deteriorare a relaţiilor între Coreea de Nord şi comunitatea internaţională, din cauza dezvoltării rapide a programului nuclear şi conceperii unor rachete cu rază lungă de către regimul de la Phenian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.